Kiderült az igazság: egy hónap alatt ennyit fogyhatunk egészségesen

Amikor szorít az idő, és az inged is. Mi ilyenkor a teendő?

Hogyan ne akarj fogyni

Amikor arról van szó, hogy mennyi súlyt lehet valójában leadni egy hónap alatt, a dietetikusok általában azt válaszolják: "Nem lehet biztosan megmondani".

Természetesen ez egy frusztráló válasz, amit legyünk őszinték, egyikünk sem talál kielégítőnek, de a fogyást sajnos tényleg nem lehet megbecsülni.

Íme, itt van pár ok, ami miatt nem lehet megbecsülni a fogyást.
Az adott idő alatt leadható kilók száma valójában attól függ, hogy most éppen milyen nehezek vagyunk, az anyagcserénk milyen gyors, miket is eszünk, a stressz-szint mennyire magas és, hogy milyen aktív életet élünk. Persze ne felejtsük el a két legfontosabb tényezőt, a bélbaktériumokat és természetesen a genetikát.

Egy biztos, soha nem jó ötlet, gyors diétát tartni, hogy megnézzük, mennyit tudunk fogyni X nap alatt. Gondoljuk csak végig logikusan. A legtöbb ember képes fogyni, de ki tudja megtartani a súlyát? Ez a nehéz rész. Ha túlzásba viszed, a tested minden egyes lépésnél harcolni fog ellened, hogy a lehető leggyorsabban visszahízz. Valószínűleg az izomtömeget is elégeti a folyamat során, ami nem jó.

Oldalak

  • 1
  • 2