Hirdetés

Ez aztán az üzlet! - Így lesz 400 millióval gazdagabb Klapka György

Közeledik a 2017-es úszóvilágbajnokság, Klapka pedig résen volt: elvállalta, hogy a világbajnokságra elkészít 120-féle tervet, és legyárt 64 darab éremkollekciót, mindezt ingyen. Hogy hol ebben az üzlet? Klapkát nem ejtették a fejére, kizárólagos jogot kapott az érmek árusítására.

Micsoda biznisz!

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) vezetősége igen jól járt, ugyanis Klapka Györgyön kívül senki nem vállalkozott rá, hogy ingyen elkészít megannyi tervrajzot a szövetség embereinek. Az üzletember az érmek legyártását is saját pénzből finanszírozza.

Klapka eddig közel 20 milliót feketetett a reménybeli üzletbe, mert a tervezőt és az ötvösöket is ki kellett fizetnie, írja a Blikk.

"Eddig buktam a dolgon 9 milliót, mert 11-et visszakapok, de nem bánom, mert kizárólagos lehetőséget kaptam arra, hogy jövőre a verseny helyszínein majd árulhassam az éremkollekciót. Ötvenezer díszdobozos szettet fogok legyártatni, mert félmillió látogatót várnak. Ha csak minden tizedik néző vesz egyet, már jó üzlet lesz. A jelenlegi nemesfémárak mellett úgy számolok, hogy ha elmegy az összes, akkor a gyártási költségek, illetve az adóterhek levonásával ­mintegy 400 milliós hasznom lesz!" - mondta el a napilapnak az Aranyember.

Kattints a második oldalra, ha érdekel, mit szólt Gyárfás Tamás Klapka érmeihez!

Fotó: RTL Klub

Oldalak

Szólj hozzá Te is!