A Golden Globes legcikibb pillanatai - A sztárok itt sosem fogják vissza magukat

Az Aranyglóbusz nem olyan, mint az összes többi puccos díjkiosztó. Ezen a gálán valamilyen oknál fogva a sztárok már a díjátadó elején becsípnek, esznek, isznak, mulatoznak, ha pedig meghallják a nevüket, vígan felmennek a színpadra, aztán tuti belesülnek a szövegükbe vagy mondanak valami cikiset. Mivel közeleg a 73. Golden Globes - január 10-én adják át a díjakat - , ez alkalomból összegyűjtöttük az elmúlt öt év legemlékezetesebb pillanatait.

Emma Thompson versus Louboutin

A jó öreg Emma - aki igencsak be volt már csípve abban a percben - a legjobb forgatókönyvnek járó díjat konferálta a 2014-es gálán. Mivel az egyik kezében a Louboutin cipőjét szorongatta, a másikban pedig a koktélját, nem tudta elvenni a nyertes nevét rejtő borítékot. Emma úgy oldotta meg a helyeztet, hogy elhajította a cipőit, csaknem kitépte a "borítékos fickó" kezéből a papírt és kihirdetett a győztest. Természetesen minden ember a brit színésznő attrakciójára, nem pedig a legjobb forgatókönyvre emlékszik.

Quentin Tarantino és a pezsgő

Sose legyen ital a szádban, amikor a neved elhangozhat a Golden Globes-on, szól a neves hollywoodi mondás. Oké, nincs is ilyen mondás, de azt hiszem Tarantino egy életre megtanulta, hogy ne köpködve fejezze ki meglepettségét. A legjobb rendezőjelöltek neveit sorolták, amikor a Django elszabadul direktora meghallotta a saját nevét - épp pezsgőt kortyolgatott abban a pillanatban - és jó munkás emberhez méltó módon kiköpte a szájában lévő pezsgőt. A vicc az egészben, hogy nem is ő nyert abban a kategóriában. Kérdés: azelőtt nem értesült róla, hogy jelölték a legjobb rendezőnek járó díjra. Vicces ember ez a Tarantino.

Az ominózus pillanat

Így néz ki a rendező, amikor nem köpköd

Mikor Meryl Streep káromkodik

Szegény Merylnek a szemüvegével gyűjt meg a baja. Illetve a saját memóriájával, ugyanis a 2012-es gálán - ahol elnyerte a hetedik Golden Globe-díját a legjobb színésznőnek járó kategóriában - Meryl a köszönőbeszéde közben jött rá, hogy szemüveg nélkül nem tudja elolvasni a beszédét. Az okulárét ott felejtette az asztalnál. "Oh, b...meg, hol van a szemüvegem? Azt hiszem most fejből kell elmondanom a köszönőbeszédemet." - hebegte megilletődve a díva, mert ő maga is meglepődött azon, hogy ilyen mocskos a szája.

Andrew Garfield, a szavak embere

A "kis" Andrew életében először konferált a 2011-es Golden Globes-on, amikor is háromszor futott neki egyetlen egy mondateleji szónak. Még szerencse, hogy a közönség elnézte ezt neki és biztatásul hangosan megtapsolták. A kínos jelenet végén már maga Garfield is nevetett. Az icurka-picurka baki végül nem törte ketté a brit színész karrierjét, de viccesnek vicces volt.

Kattints a második oldalra, ha kíváncsi vagy a földkerekség legbunkóbb Golden Globes-házigazdájára!

Fotók: usmagazine.com, huffingtonpost.com, refinery29.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!