Férjezett asszonyba volt szerelmes a pápa? – II. János Pál 30 éven át levelezett vele titokban

Hétfőn kerül először adásba az a dokumentumfilm-sorozat, amely II. János Pál pápa és egy férjezett asszony, Anna-Teresa Tymieniecka kapcsolatát boncolgatja. A Vatikán elhatárolódott a műsortól.

II. János Pál pápa titkos levelei

A BBC vadonatúj sorozata, a II. János Pál pápa titkos levelei hétfőn kerül először adásba. A műsorban a 2005-ben elhunyt egyházfő és egy lengyel akadémikus-filozófus, Anna-Teresa Tymieniecka kapcsolatát boncolgatják majd, hiszen köztudomású, hogy a pápa és az egyébként férjezett hölgy csaknem 30 éven át ápolt szoros barátságot. A Vatikán kiadott egy nyilatkozatot, melyben elhatárolódik a műsortól, mondván: „ez a kapcsolat csupán füst volt, s nem a láng”.

Sok időt töltöttek kettesben

Anna-Teresa Tymieniecka, aki egyébként 2014-ben bekövetkezett haláláig az Egyesült Államokban élt, segített a pápának angol nyelvre fordítani egyik művét, ez a munka pedig csaknem négy évig húzódott. Az évek során a háromgyerekes anyuka és az egyházfő nagyon sok időt töltött együtt, nem véletlen, hogy szárnyra kelt a pletyka, mely szerint talán egymásba is szerettek. Sokszor előfordult az is, hogy a nő úgy tartózkodott II. János Pál pápa rezidenciáján, hogy rajtuk kívül senki nem volt jelen a helyiségben. A pápa közeli ismerősei szerint azonban elképzelhetetlen, hogy megszegte volna a cölibátust.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: catholicfamily.org

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!