A világ leghíresebb utcái Párizstól Londonig - Mindet végigjártad már?

Az olyan külföldi nagyvárosok, mint például London, Róma vagy Párizs, tele vannak többsávos utakkal és zsúfolt sétálóutcákkal, amelyek igazán hangulatosak tudnak lenni. Lehet annak történelmi jelentősége vagy egyszerűen csak ott találhatóak a legmenőbb üzletek, esetleg kaszinók. A következőkben összegyűjtöttük a világ leghíresebb utcáit, lapozd végig képes összeállításunkat!

Champs Elysees, Párizs, Franciaország

A Párizs minden szépségét megtestesítő Champs Elysees-t a világ legszebb utcájaként tartják számon. Csodás műemlékek, luxusüzletek, kávézók, szállodák találhatóak erre. A párizsi látogatásunk nem lenne teljes anélkül, hogy végigsétálnánk ezen.

La Rambla, Barcelona, Spanyolország

Barcelona központi utcája olyan, mintha soha nem aludna, folyton lüktet, tele van nyüzsgő tömeggel. Hamisítatlan spanyol kávézók, bárok, éttermek és üzletek kaptak itt helyet, a megfelelő hangulatról pedig az utcazenészek gondoskodnak.

Las Vegas Strip, Egyesült Államok

A világ legmegvilágítottabb utcája Las Vegasban található. Bizonyára már mindenki hallott a kaszinókkal, luxushotelekkel telezsúfolt, vibráló Las Vegas Stripről. Ez az a hely, amit egyszer mindenkinek látnia kell!

Nanjing út, Shanghai, Kína

A világ leghosszabb bevásárlóutcája állandóan tele van a turisták és a helyiek alkotta tömeggel. Nem is csoda, hiszen itt találhatóak Ázsia legjobb piacai. Innen garantáltan nem távozunk üres kézzel, ha pedig jól tudunk alkudni, akár fillérekért hozzájuthatunk a kincsekhez.

Fotók: grayline.com, conocerbarcelona.com, commons.wikimedia.org

Oldalak

Szólj hozzá Te is!