A király nyomában síeltünk

Ha síelésről van szó, nem vagyunk túl kísérletezők. Hétvégére Ausztria, egy hétre Franciaország, esetleg Olaszország. Ezek voltak a sláger desztinációk az elmúlt években. De miért nem nézünk egy kicsit jobban szét? Európa tele van jobbnál jobb és izgalmasabb lejtőkkel. Ismerjük meg Baqueira-Beretet, Spanyolország és a Telegraph szerint a világ legcoolabb síparadicsomát.

Az ismeretlen

A magyarok Spanyolországot elsősorban nem síterepeiről ismerik. Pedig Baqueira-Beret mindent tud, amit egy síparadicsomtól várhatunk és hát, valljuk be, itt síelni igazán különleges és vagány; uralhatjuk vele a Facebookot a hétre. Kiváló pályák és hó, minőségi szállások, kultúra és töménytelen szórakozási lehetőség várja a bátrakat.

Ezen belül pedig Baqueira-Beret a legnagyobb, legkülönlegesebb, legdivatosabb leglegleg terület. Olyan népszerű, hogy jó eséllyel belefuthatunk hírességekbe vagy akár magába a spanyol királyba is, akinek nyaralója van itt és évről évre visszatér, mint Batman.

Biztos pályák, biztos hó

És mitől is lesz a legjobb síterep a legjobbak legjobbika? A rengeteg szubjektív okon kívül, a legfontosabb a hóbiztosság, a pályák száma és minősége, a síelési kultúra és a síelés utáni kikapcsolódási lehetőségek. Baqueira-Beret mindezekből ötösre vizsgázik.

Bár a falu mindössze 1500 méteren fekszik, a hegy csúcsa pedig a 2500-at éri el, a különleges klímájának köszönhetően szinte mindig 10-15 fokban, szikrázó napsütésben és 3 méteres hórétegen síelhetünk. Itt már akkor is tökéletesek a körülmények, amikor Ausztriában még zöld a fű és virágok vannak a réten. 155 km sípálya, ami kiszolgálja a kezdőket és a profikat is, rengeteg biztonságos pályán kívüli lehetőséggel.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!