A smaragd sziget 7 természeti csodája - Ámulatba ejtő helyek Írországban

Írország gyönyörű, ebben senki nem kételkedhet! Hogy ezt még jobban alátámasszuk, összegyűjtöttük a smaragd sziget legszebb természeti kincseit. Nézd végig ezeket és gyönyörködj bennük!

Giant's Causeway

A smaragd sziget északi végében, Észak-Írországban közel 40 ezer, többnyire szabályos hatszög alakú bazaltoszlopot csodálhatunk meg a tengerparton. A fantasztikus természeti képződmények vulkanikus tevékenységnek köszönhetően jöttek létre. Ez az a hely, amit egyszer mindenkinek látnia kell!

Cliffs of Moher

Az ír sziget egyik legismertebb és legszebb nevezetessége a Cliffs of Moher. A csaknem 200 méter magas sziklák közel 8 kilométer hosszan, szinte függőlegesen emelkednek ki a tengerből, ezért a festői látványért pedig évente közel 1 millió turista utazik ide.

Croagh Patrick

Szent hegynek is nevezik a 764 méter magas, kúp alakú csúccsal rendelkező Croagh Patricket. A hely már több ezer évvel ezelőtt is zarándokhelynek számított, és ma is közel 1 millió látogató érkezik ide évről évre, hogy részt vegyen a szentmisén a közelben épített templomban és tisztelegjen a szent szobra előtt. A hívek mellett természetesen a természetjárók is jól érezhetik itt magukat, a hely remek kirándulási lehetőséget kínál az egész család számára.

The Burren

A The Burren nem más, mint egy hatalmas, 250 négyzetkilométeres karsztvidék Írország nyugati felében. Egy részén nemzeti park működik, amelynek legmagasabb pontja is alig éri el a 200 méter tengerszint feletti magasságot. Különleges felszíne a jégkorszakban alakult ki, állat- és növényvilága pedig igen gazdag. Területén több barlang is található, ezért igazi paradicsom ez a barlangászok számára is.

Fotók: causewaycycleadventures.co.uk, e-whizz.co, irishcentral.com, Wikipedia

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!