Hangulatos városok és mesés természeti kincsek - Ezek Bulgária legszebb helyei

Bulgáriáról először mindenkinek az olcsó tengerparti nyaralások jutnak eszébe, pedig ez a balkáni ország a csodás strandok mellett számtalan más kincset rejteget magában! Cikkünkben 7 gyönyörű bolgár úti célt gyűjtöttünk össze, ezeket feltétlenül írd fel a bakancslistádra!

A rilai Hét-tó

Bulgária egyik legszebb természeti értéke a rilai Hét-tó. Az ideális időpont a gleccsertavak felkeresésére a nyár vége, ezelőtt ugyanis felszínük még gyakran fagyott - köszönhetően a magasban megmaradó hórétegnek. A kisebb-nagyobb tavak a völgyekben húzódnak és patakok kötik össze őket. Megközelítésük nem könnyű, de szerencsére felvonóval eljuthatunk egy bizonyos magasságig.

Veliko Tarnovo

A történelem folyamán két alkalommal is Bulgária fővárosa volt a Balkán-hegység előterében fekvő Veliko Tarnovo, ma pedig ez a turisták által az egyik legjobban felkapott bolgár város. Itt járva érdemes megcsodálni gyönyörű utcáit, a Tsarevets erődöt, a Szent Péter és Pál-templomot és a Szent Demeter templomot, no és persze a várost kettészelő Jantra-folyót.

Rilai kolostor

Bulgária nyugati részén, a Rila-hegységben található a X. században alapított Rilai kolostor. Évente mintegy 1 millió látogató érkezik ide, hogy megcsodálja az UNESCO Világörökség részét képező ortodox építményt., ezzel a számmal pedig kiérdemelte az ország legnépszerűbb látványossága címet. Annak ellenére, hogy a hegyek között fekszik, a fővárostól, Szófiától busszal vagy autóval könnyen megközelíthető.

Fotók: gotterdammerung.org, abritandabroad.com, trekearth.com, mytravelstock.com, vivaster.com, onestep4ward.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!