10 úti cél, ahova el kell jutnod 2016-ban - Mit gondolsz, mennyit pipálhatsz ki belőlük?

Év elején a legtöbb utazással foglalkozó oldal elkészítette a bakancslistáját 2016-ra. Cikkünkben ezúttal a BuzzFeed 10 mesés tippjét mutatjuk be. Nézd végig az összeállítást, és válassz, hova szeretnél legjobban eljutni!

10. Katmandu, Nepál

Lassan kezd újra talpra állni Nepál a tavaly április földrengés után, tehát miért ne látogatnánk el idén ebbe a különleges, távoli országba? Lenyűgöző természeti tájakkal, pazar kulturális helyszínekkel rendelkezik, és biztosak lehetünk benne, hogy a helyiek tárt karokkal fogadnak bennünket, hiszen az ország gazdasága nagyrészt a turizmusra támaszkodik. Repülőtere a fővárosában (és egyben legnépesebb városában), Katmanduban található, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a Himalája havas hegyvonulataira. Legismertebb nevezetessége a képen is látható Baudhanáth, buddhista sztúpa.

9. Bajorország, Németország

Németország kétségtelenül egyik legszebb tartománya Bajorország, ahova a legtöbb turista ősszel, az évente megrendezett sörfesztiválra, az Oktoberestre érkezik. Ám nem csak emiatt érdemes felkeresni ezt a helyet, hanem lenyűgöző tájai és mesebeli kastélyai miatt is. Egyik legismertebb a lentebbi Neuschwanstein kastély, amelyet II. Lajos bajor király építtetett egy sziklaszirt tetejére és Walt Disney is erről mintázta Csipkerózsika palotáját.

8. Szicília, Olaszország

A Földközi-tenger és Olaszország gyöngyszeme, Szicília az egyik legkedveltebb európai nyaralási helyszín. Különleges bájával és kultúrájával egyből képes levenni a lábáról az ide látogatót. Ha itt járunk, semmiképp ne hagyjuk ki a helyi borokat, hiszen nincs is annál jobb, mint isteni nedűt iszogatva a naplementében gyönyörködni a tengerparton!

7. Stratford-upon-Avon, Anglia

Az angliai helyszínek közül ezúttal egy kicsinyke, ám annál híresebb település került fel a 2016-os listára. Stratford-upon-Avont mindenki csak Shakespeare szülővárosaként ismeri, és mivel idén lesz a drámaíró halálának 400. évfordulója, biztosak lehetünk benne, hogy a helyiek számtalan izgalmas programmal készülnek. A bájos folyóparti város egyébként remek kikapcsolódási alternatívát kínál számunkra, különösen akkor, ha nem kedveljük különösképpen az olyan nyüzsgő metropoliszokat, mint London.

Fotók: BuzzFeed

Oldalak

Szólj hozzá Te is!