Hirdetés

10 lélegzetelállító hely, amiről nem is gondolnád, hogy létezik - Ezeket írd fel a bakancslistádra!

A bolygónk tele van olyan csodákkal, amelyeket érdemes közelebbről is megismerni. Ha azonban nem vagyunk olyan szerencsések, hogy élőben is megélhessük ezeket az élményeket, csodáljuk meg képeken! Íme, 10 olyan elképesztő hely, amely azonnal megdobbantja a szívünket!

1. Whitehaven Beach, Ausztrália

Az Ausztráliához tartozó Whitsunday-szigetek meseszép tengerpartjaival szinte megköveteli, hogy az utazási prospektusok címlapjára kerüljön. Különlegességét a homok ragyogó fehér színe adja, amely 98 százalékban szilícium-dioxid. Ennek köszönhetően kevésbé képes felmelegedni, mint a hagyományos homok, tehát a lábunkat sem fogja megégetni a forró napsütésben.

2. Dean’s Blue Hole, Bahama-szigetek

Nagyjából 182 méterével a Bahama-szigeteken található Dean’s Blue Hole a Föld legmélyebb víz alatti barlangja. A nem mindennapi látványosság érthető módon rengeteg búvárt vonz a környékre.

3. Kelimutu, Indonézia

Ez az indonéz vulkán összesen 3 krátertónak ad otthont, ha pedig ez a tény nem lenne eléggé turistacsalogató, akkor eláruljuk, hogy mindegyik más színben tündököl!

4. Hvítserkur, Izland

Izland egyik leglátogatottabb nevezetessége a Huna-öbölben lévő magányosan álldogáló szikla, amely egy megkövesedett tengeri szörnyre emlékeztet.

Fotók: huffingtonpost.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!