Utazás

Zöld szörnyeteget fotóztak a világűrben - az elképesztő felvétel még a tudósokat is kétségbeejtette

Tűéles kép készült a Tejútrendszer legfiatalabb szupernójávát övező törmelékmezőről. A felvételeken olyasvalami is látható, amivel még a legrutinosabb szakértők sem tudnak mit kezdeni.

Történelmi jelentőségű felvétel

Sosem készült még ennyire éles kép a Tejútrendszer legfiatalabb szupernóvája körüli törmelékmezőről - írja a 24.hu a LiveScience cikke alapján. A Cassiopeia A egy olyan csillagrobbanás következménye, melyet körülbelül 340 éve lehetett megfigyelni bolygónk egén. Az objektum körülbelül 11 ezer fényévnyire található a Földtől. A friss képet a híres James Webb űrtávcsőnek köszönhetjük, a fotón a szupernóva maradványai zöld, rózsaszín és narancssárga színekben tündökölnek. Lapozd fel galériánkat, mutatjuk a felvételt és a titokzatos zöld szörnyeteget is!

A képen a narancssárga és a vörös a melegebb port jelöli, amely buborékszerűen tör előre a környező csillagközi por és gáz felé - írja a 24.hu. A buborékokban látható világos rózsaszínű szálak csillagtörmelékből, oxigénből és további porból tevődnek össze.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Utazás
Home&Design
Mutatjuk a leglátványosabb fali csempe típusokat, amelyek egytől egyig különlegessé tehetik a konyhádat.
Fashion&Beauty
A divat világában a változás az egyetlen állandó tényező, most pedig egy új, meglepő trend kezd teret hódítani: a haj lenövése.
Lifestyle
Ez a fantasztikus ízű növény jól jöhet, ha elfogy otthon a Vegeta vagy a Delikát, ugyanis egy az egyben olyan aromát csempész majd az ételbe főzés közben, mintha a boltban vásárolt ételízesítők...