Utazás

Meglepő fordulat Vuhanban: 2020 óta nem történt ilyen a világjárvány eredeti gócpontjának számító kínai városban

Hozzávetőleg egymillió embert vontak vesztegzár alá a településen, mely a koronavírus-járvány 2020-as kirobbanása révén vált világhírűvé.

Két fertőzött miatt zártak le egy 12 milliós várost

Közel egymillió embert vontak vesztegzár alá a koronavírus-járvány eredeti gócpontjának számító kínai Vuhan elővárosában - számolt be róla a BBC News. A döntés oka, hogy a településen négy személy is pozitív koronavírus-tesztet produkált. A cikk megemlíti, hogy a városban, mely a 2020-as pandémia kapcsán tett szert világhírnévre, két év óta ez az első drasztikusabb lezárás.

A Csianghszia nevű kerületben azt kérték a helyi lakosoktól, hogy lehetőség szerint ne lépjenek az utcára az elkövetkezendő három napban. Vuhanban egyébként rengeteget tesztelnek - így akadtak rá a két pozitív koronavírus-tesztet produkáló betegre a 12 milló főt számláló városban. Mindketten tünetmentesnek bizonyultak, de egy-egy ismerősüknél később kimutatták a vírus jelenlétét.

Kína egyébként a zéró-Covid néven emlegetett stratégiát követi: pár pozitív Covid-teszttel rendelkező személy miatt sokszor egész településeket - nem egyszer több milliós lélekszámú nagyvárosokat - zárnak le.

Fotó: 123rf

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Lázár János nagy terveket jelentett be, amit úgy néz ki meg is fognak lépni Magyarországon.
Sztárok
Lehet Papp Gergely magánélete ismét sínre fog kerülni.
Sztárok
Dean Cain a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című tévésorozatban öltötte magára a legendás szuperhős vörös palástját és testhezálló kék ruháját. Azóta persze több évtized eltelt, és Cain is...