Utazás

Meglepő fordulat Vuhanban: 2020 óta nem történt ilyen a világjárvány eredeti gócpontjának számító kínai városban

Hozzávetőleg egymillió embert vontak vesztegzár alá a településen, mely a koronavírus-járvány 2020-as kirobbanása révén vált világhírűvé.

Két fertőzött miatt zártak le egy 12 milliós várost

Közel egymillió embert vontak vesztegzár alá a koronavírus-járvány eredeti gócpontjának számító kínai Vuhan elővárosában - számolt be róla a BBC News. A döntés oka, hogy a településen négy személy is pozitív koronavírus-tesztet produkált. A cikk megemlíti, hogy a városban, mely a 2020-as pandémia kapcsán tett szert világhírnévre, két év óta ez az első drasztikusabb lezárás.

A Csianghszia nevű kerületben azt kérték a helyi lakosoktól, hogy lehetőség szerint ne lépjenek az utcára az elkövetkezendő három napban. Vuhanban egyébként rengeteget tesztelnek - így akadtak rá a két pozitív koronavírus-tesztet produkáló betegre a 12 milló főt számláló városban. Mindketten tünetmentesnek bizonyultak, de egy-egy ismerősüknél később kimutatták a vírus jelenlétét.

Kína egyébként a zéró-Covid néven emlegetett stratégiát követi: pár pozitív Covid-teszttel rendelkező személy miatt sokszor egész településeket - nem egyszer több milliós lélekszámú nagyvárosokat - zárnak le.

Fotó: 123rf

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

Utazás