Utazás

Putyin vérszemet kapott: Ukrajna nem elég neki, ezt az európai országot is el akarja foglalni

Az orosz elnöki adminisztrációból szivárgott ki egy dokumentum, mely szerint Vlagyimir Putyin egy független európai állam annektálását tervezi.

Erős állítások Putyin évkezdő beszédében

Tegnap Vlagyimir Putyin állt a világpolitikai hírek kereszttüzében: az orosz elnök - az ukrajnai háború első évfordulójához közeledve - évkezdő beszédet mondott, melyben több meghökkentő állítást is megfogalmazott. Putyin azt mondta, valójában nem Ukrajna, hanem a Nyugat ellen harcolnak: az államelnök úgy véli, Európa és az Amerikai Egyesült Államok szándékosan ki akarják véreztetni Oroszországot, sőt valójában ők provokálták ki a mostani háborút, az oroszok pedig voltaképpen csak védekeznek. Kitért arra is, hogy országa felfüggesztette részvételét az Egyesült Államokkal kötött atomfegyverzet-csökkentési megállapodásban, a New Start egyezményben, ugyanakkor hozzátette: nem Oroszország lesz az első nagyhatalom, mely nukleáris csapást mér a mostani konfliktusban. Az egész világ döbbenten fogadta e kijelentéseket, ugyanakkor nyugtalanító az is, hogy - az orosz elnöki adminisztrációból frissen kiszivárgott dokumentum szerint - Putyin néhány éven belül el akar foglalni egy európai országot. De vajon melyik államról is van szó? Lapozz: galériánkban elmondjuk!

Putyin arra számít, hogy Oroszország 2030-ig átveszi a hatalmat Fehéroroszországban - írja a Deutsche Welle. Az erről tudósító dokumentumot különböző híroldalak, köztük a Yahoo News és a Süddeutsche Zeitung újságíróiból álló nemzetközi szervezet szerezte meg és számolt be róla - írja 24.hu.
Kattints a további képekért!

Szvetlana Krivonogih a kilencvenes években még takarítónőként kereste a kenyerét, majd Szentpéterváron találkozott Vlagyimir Putyinnal, s onnantól kezdve gyökeresen megváltozott az élete. Ma az orosz dollármilliomosok gondtalan, fényűző életét éli - bár életében most először sajnálhatja, hogy ilyen impozáns vagyont halmozott fel.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Varga Csaba pótolólagos oxigén és serpák nélkül szeretne feljutni a Himalája 8125 méter magasban található Nanga Parbat csúcsára.
Lifestyle
Gyönyörű júniusi reggelre ébredhettünk ma. Kezdhetnénk így is ezt a cikket, ez azonban sajnos nem igaz.
Fashion&Beauty
Mutatjuk a 2023-as nyári manikűrtrendeket, amelyek között biztosan találsz neked valót.