Utazás

Különös rádiójelek érkeztek a Földre a galaxisunkból, már a forrásuk is megvan

A Tejútrendszerből jött a gyors rádiókitörésekből származó jel.

Zombi csillag

Az úgynevezett gyors rádiókitörésekről még mindig csak nagyon keveset tudnak a csillagászok. A világűr különböző pontjairól a Földre érkező, rejtélyes jelek már évtizedek óta piszkálják az űrkutatók fantáziáját. Idén áprilisban aztán egy rövid, de nagyon erőteljes jelet sikerült lokalizálniuk a tudósoknak, mely a galaxisunkból, a Tejútrendszerből származott. Most már a forrását is sikerült azonosítaniuk: a Nature nevű tudományos folyóiratban közzétett publikációból kiderül, hogy egy rendkívül erős, úgynevezett "zombi csillag" bocsáthatta ki a jelet. Ez egy különleges típusú neutroncsillag, melynek mágneses tere minden képzeletet felülmúlóan erős.

Fotó: 123rf

Lapozz, mutatjuk a részleteket!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Sztárok
Vecsei H. Miklós a Sunday Brunch c. műsor vendége volt, ahol többek között a Vígszínház és Eszenyi Enikő botrányáról is beszélt, valamint elmondta véleményét az intézmény jelenlegi vezetőjéről,...