A Machu Picchutól a kínai nagy falig - Ez a világ 7 új csodája

A világ hét csodája közül mindenki fel tud sorolni egy párat. De ezek nagy része mára már sajnos megsemmisült, vagy már közel sem tündököl a régi pompájában. Ezért 2007-ben ismét összegyűjtöttek hetet. Itt az idő, hogy mi is gyönyörködjünk benne, hisz valóban csodásak!

Machu Picchu – Peru

Az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban, amit a 15. században építettek. Az Andok hegyvonulatai között húzódik meg a kis erődített városka. A 16. század óta lakatlan, felfedezésére a 20. század elején került sor.

Petra – Jordan

A sivatag sziklái között megbúvó egykori város a nabateusok virágzó fővárosa volt. A sziklából kifaragott város romjai, a hatalmas templomaival igazán lenyűgöző látványt nyújtanak. A 7. századtól folyamatosan néptelenedett el, és ismételt fölfedezése csak a 19. században történt meg.

Chichén Itzá – Mexikó

Az 5. században épült várost a toltékok foglalták el és terjesztették el a Kukulkán – a tollas kígyóisten – tiszteletét, harci szokásaikat és az emberáldozat rítusát, amelynek jeleit a város ma is magán viseli.

Kínai nagy fal – Kína

Az i.e. 3. század és a 17. század között épült erődítményrendszer célja az volt, hogy védelemül szolgáljon a nomád törzsek ellen. Ma már csak egy kis része maradt meg ép állapotban, a többi szinte az enyészeté lett.

Még három hátra van, nézd meg azt is!

Fotók: amongraf.ro

Oldalak

  • 1
  • 2