Utazás

Ilyen félelmetes a Vénusz hangja: mintha kísértetek kórusa dalolna a bolygón - Videó

Évekkel ezelőtt a Vénusz közelében rejtélyes rádiójeleket detektált a NASA egyik űrszondája, melyeket aztán sikerült hangokká alakítani. A végeredmény egyszerre csodálatos és hátborzongató.

Mintha űrbéli kísértetek dermesztő énekét hallanánk

A Vénusz Naprendszerünk második legnagyobb bolygója, s egyúttal az egyetlen planéta, mely egy női alakról kapta a nevét - azonban az égitest nem csupán emiatt számít kuriózumnak. A NASA Parker nevű űrszondája még 2020 júliusában detektált különös rádiójeleket a bolygó közelében, melyeket aztán a szakembereknek sikerült hangokká alakítaniuk. Ahogy a HVG.hu cikke is kiemeli: a közösségi médiában megjelent, a rejtélyes hangokat megörökítő felvétel nem friss, ám a csillagászat szerelmeseinek zöme valószínűleg még nem hallotta. Kár lenne elszalasztani, ugyanis igazán ritka, szinte semmi máshoz nem fogható élményt kínál a rövid kis videó.

Az érdeklődőket joggal fogja el olyan érzés, mintha egy horrorfilm kellős közepébe csöppentek volna: olyan, mintha űrbéli kísértetek, vagy éppenséggel titokzatos idegenek dermesztő énekét hallanánk, pedig a valóság ennél jóval prózaibb. A jelenséget ugyanis a Vénusz ionoszférájában, azaz a felső légkörben zajló folyamatok okozzák - írja a Futurism.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Sajnos számos okból tapasztalhatunk hajhullást életünk során, legyen szó akár a koronavírus szövődményeiről, vagy éppen a mindennapos stresszről. Bármi is az ok, a hajhullás olykor nagyon...
Fashion&Beauty
Egy régiúj hajszíntrend látott napvilágot, amely biztosan megosztó lesz a nők körében. Ha mégis bevállalnád (mert miért ne tennéd), akkor mutatunk néhány képet inspirációként.
Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?