Utazás

Valódi mesevilágba repítenek ezek az elbűvölő angliai falvak - fotók

Unod már a nagyvárosok rohanó tempóját, a közlekedési eszközök állandó robaját? Csendre, harmóniára és a régi korok nyugalmára van szükséged? Akkor - ha csak képzeletben is - fedezd fel Anglia legszebb falvait! Előre szólunk, hogy menthetetlenül beléjük fogsz szeretni.

1. Lacock

Az a pletyka járja, hogy Londontól 140 km-re, Chippenham és Melksham városok között megállt az idő. Lacock településen járunk, a faluban, ahol turisták és közlekedési táblák ide vagy oda, még mindig a középkori Angliában érezhetjük magunkat. A takaros házikók között macskaköves, kavicsos utcák kanyarognak, de patak és kőhíd is színesíti a panorámát. Ha szerencsénk van, egy-egy forgatásba is belefuthatunk, hiszen Lacock kedvelt helye a filmkészítőknek.

2. Staithes

Staithes a legfontosabb halászati csomópont Anglia északkeleti partján. Az utazókat azonban nem az uszonyosok jellegzetesen erős illata fogja vonzani, hanem a történelmi épületek, a szűk völgyek, a homokos part - ahol csodás kagylókat lehet találni -, illetve a lassú, nyugodt tempó. Remek éttermek is vannak a faluban, valamint hajójáratok, amikkel felejthetetlen kirándulásokra mehetünk a környéken!

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: Pinterest

Oldalak

Utazás