Utazás

Itt az apokalipszis? Ijesztő méretű aszteroida száguld felénk, mindenképpen keresztezni fogja a Föld pályáját

"Ha az aszteroida becsapódna, az olyan tömegkihalási eseményt okozna, amilyen évmilliók óta nem fordult elő a Földön" - fogalmazott egy kutató.

Ritkán fedeznek fel ekkora aszteroidát

Gigantikus, körülbelül két kilométer átmérőjű aszteroidát fedeztek fel nemrégiben az űrkutatók. A jelenség különösen aggasztó, mivel a szakemberek számításai szerint az idegen objektum mindenképpen keresztezni fogja majd bolygónk pályáját - számolt be róla nemrégiben a The Guardian. Az égitestet a kutatók a chilei Víctor M. Blanco Távcső segítségével lelték meg, és a 2022 AP7 nevet adták neki. Scott S. Sheppard, a Washingtoni Carnegie Tudományos Intézet csillagásza azt mondta: ez a legnagyobb kiterjedésű potenciálisan veszélyes kisbolygó, amit az elmúlt nyolc év során felfedeztek.

"Ha az aszteroida becsapódna, az olyan tömegkihalási eseményt okozna, amilyen évmilliók óta nem fordult elő a Földön" - fogalmazott Sheppard, majd hozzátette: bolygónk éppen a Nap másik oldalán lesz, amikor az idegen égitest keresztezni fogja a pályáját, így nem lát esélyt az ütközésre.

Fotó: 123rf

Lapozz, azonnal folytatjuk!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A banán általában a fogyókúrázók mumusa, így ha le szeretnénk dobni magunkról néhány kilót, biztosan lekerül a fogyasztandó gyümölcsök listájáról. Ez a nő most meghazudtolta az eddigi tényt,...
Fashion&Beauty
Ennél apróbb bikinit már régen láttunk, de Kendall Jenner tökéletes testén ez sem mutat közönségesen.
Lifestyle
Nagyon különleges helyszín ad otthont idén az Irodalom éjszakájának, ezt semmiképp se hagyd ki!