Újra megnyitja kapuit Budapest legendás áruháza

Az épület, mely mindig is ellentmondásos érzéseket szült a nagyközönségben, sokáig elhagyottan állt, hamarosan azonban ismét megtelik élettel.

Tizenegy év után újra élettel telik meg az ikonikus épület

A Budapesten, Angyalföldön található DOMUS áruház azon fővárosi épületek egyike, melyek két táborra szakították a nagyközönséget. A létesítményt a hetvenes években építették, Lázár Antal (1941-) és Reimholz Péter (1942-2009) közös munkájáról van szó, s miként a 24.hu cikke kiemeli, fokozatosan visszaugratott lépcsőzetes homlokzatával, valamint kis üvegfelületeivel távol áll sokak szépségideáljától. A bútor- és lakberendezési áruház 2011-ben zárta be kapuit, s az épület azóta is helyi védettséget élvez. Szinte mindenki egyetért abban, hogy célszerű volna újra hasznosítani, hiszen a főváros egy frekventált pontján, a Róbert Károly körút és a Lehel utca találkozásánál áll. Igaz ugyan az is, hogy a metrótól túl messze van, parkolóhellyel nem rendelkezik, a felújítása pedig minden valószínűség szerint túl sok pénzt emésztene fel.

Az épület egyes részeit nemrégiben újra hasznosították, most viszont a teljes földszinti szekciójába visszatér az élet, hiszen az angyalföldi Diego áruház július 8-án ebben az épületben nyitja meg újra kapuit - olvashatjuk annak Facebook-oldalán. Remélhetőleg előbb-utóbb az egész épület visszanyeri régi rangját és jelentőségét, mindenesetre az elmúlt, meglehetősen eseménytelen évek után már az is nagy szó, hogy legalább a földszintre visszatér az élet.

Fotó: 123rf

Az elképesztő mértékű árdrágulás miatt kerül lakat alá az üzlet, mely mára valóságos fogalommá vált a budapestiek körében.

Leadfotó: 123rf

Oldalak