Lassan újranyílik Európa: újabb országban várják a külföldi turistákat május közepétől

Minden turista beléphet az országba, ha rendelkezik az EU által jóváhagyott oltással, vagy átesett a koronavírus-megbetegedésen, vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt bizonyítja, hogy nem fertőző.

Turizmus korona idején

Köztudott, hogy a koronavírus-járvány hatására óriási a visszaesés a turizmus területén. Azok az országok, akik nagyban támaszkodnak erre az iparágra, most különösen nehéz helyzetben vannak. Páran közülük – így Spanyolország, Görögország és Ciprus – már hetekkel ezelőtt bejelentették, hogy májustól szívesen fogadnák a beoltott, védettségüket igazolni képes utazókat.

Míg jelenleg minden országban különböző szabályozások vannak érvényben, hetek óta zajlanak tárgyalások az egységes uniós vakcinaútlevélről is, ami pont az utazások megkönnyítésében játszaná a legnagyobb szerepet. Viszont jelen állás szerint erre csak az uniós gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával oltottaknak járna automatikusan az utazási könnyítés. Ez azt jelenti, hogy a kínai és orosz oltásban részesülők például nem kapnák meg a digitális zöldigazolványt.

Na, de hova érdemes idén nyaralást foglalni? A következő oldalon eláruljuk!

Oldalak