Utazás

Rejtélyes űrbéli objektum nyomaira bukkantak a szomszédunkban - Videó

Még tavaly februárban szúrták ki a látványos jelenséget, mely egész Közép-Európát ámulatba ejtette. A tárgy maradványait Szlovéniában fedezték fel.

Magyarországról is látni lehetett

2020 februárjában ritka látványos meteor jelent meg Közép-Európa egén, a nem mindennapi eseményről természetesen tengernyi kép- és videofelvétel is készült, melyek bejárták a közösségi médiát és a fontosabb videomegosztó platformokat is. A kutatók azóta is azon töprengtek, vajon hol érhetett földet az űrbéli objektum, s hol lehetnek most a darabjai. Végül az egyik videó vezette nyomra a szakértőket. A felvételeket elemezve sikerült ráakadniuk a meteor helyére - jelentette a Space.com nevű portál.

A meteor egyébként 2020. február 28-án délelőtt villant fel az égen, és láthatóvá vált nemcsak Szlovéniában és Horvátországban, de Olaszországban, Ausztriában, sőt még Magyarországon is. A szakértők elmondása szerint az űrből érkezett objektum 17 különböző darabkára esett szét, miután a légkörbe került. 2020 februárja óta ugyan már több mint másfél esztendő telt el, a tudósok a lázas kutakodás dacára sem jutottak közelebb a megfejtéshez, nem tudták felderíteni a töredékek hollétét. Mostanra azonban már komoly részsikereket könyvelhetnek el vállalkozásukban, de csak azért, mert alaposabban megtekintették az egyik videót, mely hírt adott a meteorról.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk még nem ért véget!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
A 90-es évek a ragyogásról szólt, már ami a divatot illeti. A szépségiparban is abszolút dominált a "glossy" vonal, gondoljunk csak például a szájfényekre, vagy a fényes szemsminkekre.
Home&Design
Visszaszorulóban a csomagolóanyag, hódít az újrahasznosított tasak és a mobilappos világítás.