Rejtélyes palackposta került elő a Titanicról, ami rengeteg kérdést vet fel

A levél minden bizonnyal a több mint száz évvel ezelőtt elsüllyedt hajóról származik, azonban számos felvetődő kérdésre még nem sikerült választ találniuk a szakembereknek.

Partra sodort egy levelet a tenger, a Titanicról jött

A Titanic 1912 áprilisában indult el utolsó, végzetes útjára. Pontosan ennyi idő óta hánykolódhatott az óceánban az a palackposta, amit Kanada partjainál fedezett fel egy család pár évvel ezelőtt. A LadBible azt írja, a québeci egyetem munkatársai azóta vizsgálták a hihetetlen jelentőségű relikviát, és arra jutottak, hogy a levelet feltehetően az óceánjáró egyik fiatal utasa írta, aki 1912. április 13-ára dátumozta irományát, ez pontosan egy nappal azelőtt volt, hogy a Titanic jéghegynek ütközött, kettétört és lesüllyedt az óceán mélyére, ahol azóta is fekszik.

A szignó alapján a szerző egy akkor tizenhároméves lány volt, akit Mathilde Lefebvre-nek hívtak. Franciáról fordítva ez áll a levélben: „Bedobom ezt a palackot a tengerbe az Atlanti-óceán közepén. Pár nap múlva megérkezünk New Yorkba. Ha bárki megtalálja, tudassa a Lefebvre családdal Liévinben.

Cikkünk még nem ért véget, lapozz a következő oldalra!

Oldalak

  • 1
  • 2