Terrorveszély: A magyarok kedvenc nyaralóhelyei is a listára kerültek

Kiadták, hol a legveszélyesebb vakációzni idén.

A brit kormány gyűjtötte össze és adta ki azoknak az országoknak a listáját, amelyek terrorizmus szemponjából kockázatosak lehetnek idén nyáron. A listában bőven találunk a magyarok kedvelt vakációs célpontjai közül is...

Törökország

A brit Külügyi- és Népjóléti Hivatal (FCO) azt tanácsolja, hogy Törökországban ne merészkedjünk a török-szír határ 10 kilométeres körzetébe, ahogyan érdemes elkerülnünk Diyarbakır városát is. A hivatal szerint a szír harcok a török határhoz közel is zajlanak, ezért abban a régióban magasabb a terrorveszély. A turistákat arra is figyelmeztetik, hogy kerüljék el a június 24-i török elnök- és parlamenti választás miatti esetleges demonstrációkat is.

Egyiptom

A hivatal szerint nagy valószínűséggel lehet merényletekre számítani Egyiptomban is. Az utazóknak ezért azt tanácsolják, hogy legyenek mindig éberek, valamint kövessék az egyiptomi hatóságok és az utazásszervező cégek tanácsait. Hacsak nem szükséges, a hivatal nem tanácsolja a beutazást a Dél-Sínai Kormányzóság területére, kivéve Sharm el Sheikhet, beleértve annak repterét, Sharm el Maya, Hadaba, Naama Bay, Sharks Bay és Nabq területeket. Ennek ellenére mégis megfontolandónak tartják légi úton megközelíteni Sharm el Sheikhet, valamint az onnan való indulást. A kerülendő helyek listája tartalmazza még a Nílus völgyétől nyugatra elhelyezkedő térséget, illetve a Nílus deltájának vidékét, kivéve a Nílus deltája és a Marsa Matruh közötti részeket.

Spanyolország

Az FCO szerint az elmúlt időszak politikai eseményei miatt Barcelona és Katalónia más régiói is megfontolandó úti célok. Elképzelhetők ugyanis további tüntetések, amelyek ugyan alapvetően békések, azonban átfordulhatnak összecsapásokba. A demonstrációk egyébként a tömegközlekedésben is fennakadásokat okozhatnak.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!