Utazás

Szombattól új villamosjárat indul Budapesten

A 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között közlekedik majd.

A hét minden napján közlekedik majd

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak – adta hírül az MTI.

A Telex.hu azt írja, hogy a Pesterzsébet, Pacsirtatelep végállomásról induló 2B villamos a Boráros térnél a 4-es és a 6-os villamost, a Fővám térnél a 4-es, a Vigadó térnél az 1-es, a Kossuth Lajos térnél pedig a 2-es metrót érinti. A villamosok a Jászai Mari tér és a Haller utca között a 2-es villamossal azonos vonalon haladnak, onnan a pesti fonódó villamosprojekt keretében korábban átadott vágánykapcsolaton keresztül érik el Ferencváros belsőbb területeit, majd az 51-es, 52-es villamos vonalán jutnak el a XX. kerületi Pacsirtatelepre.

A 2B villamos szombattól a hét minden napján közlekedik, napközben 15, az esti órákban 20 percenként indulnak a szerelvények.

A BKK közleményében kitér rá, hogy az újonnan induló villamosjárattal könnyebben és gyorsabban érhető el Pesterzsébetről a pesti belváros, mint a jelenleg közlekedő 51-es villamossal. Hozzáteszik, hogy augusztus közepétől a pesti Duna-parton már három járattal, a 2-es, a 2B és a 2M villamossal lehet utazni, ezek együttesen a mostaninál sűrűbben indulnak majd.

A 2-es, a 2M és a 24-es villamos útvonala nem változik, de a 2M járat a jelenleginél sűrűbben közlekedik. Az 51-es villamos a jövőben csak csúcsidőben jár, azon kívül az 51A villamossal lehet utazni a Ferenc körút és Könyves Kálmán körút térsége között. A Mester utca Haller utca és Ferenc körúti szakaszán változatlanul az 51-es és az 51A villamosok közlekednek.

Fotó: 123rf

Nem egységesen 747 forint lesz a gáz köbméterenkénti ára az átlag felett fogyasztók számára.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás