Utazás

Szlovénia a gyógyfürdők országa: te melyik különleges termálvizét próbálnád ki?

Szlovénia a gyógyfürdők országa, ahol felhőtlen kényeztethetésben lehet részünk, valamint a gyógyvizek egészségre és jólétére gyakorolt pozitív hatásait is megtapasztalhatjuk.

Bármelyik részét is látogatuk meg ennek a zöld országnak, mindig találunk a közelben egy vízforrást. Szlovénia még az alkotmányában is rögzítette az ivóvízhez való jogot, a helyi mítoszok és legendák szerint pedig egyes vízforrások különleges erővel rendelkeznek. Éppen ezért nem meglepő, hogy az országban számos olyan gyógyfürdőt találunk, melyek a bizonyítottan gyógyhatású terápiás vizeket és ásványvízforrásokat hasznosítják. Ezek leginkább Szlovénia pannóniai termálvidékén találhatók, de máshol, például az alpesi vagy a tengerparti régióban találkozhatunk hasonlókkal.

Szlovénia legősibb fürdője

Rogaška Slatinában található a világ egyik legkülönlegesebb vizének, a Donat ásványvíznek a forrása. Magnéziumtartalmát tekintve első a világon, számos betegség enyhítésében és megelőzésében használatos, mivel kifejezetten jótékony hatással bír az emésztésre és a jó közérzetre. A Donat Detox méregtelenítő program segítségével megszabadulhatunk a mindennapi stressztől, a Donat Immuno programmal az immunrendszerünket támogathatjuk, de ha esetleg csak meginnánk egy pohárral ebből az egyedülálló ásványvízből, arra is van lehetőségünk.

A Moravske Toplice-i fekete víz

Moravske Toplice-ban a több mint 1100 méteres mélységből feltörő, 72 °C-os fekete termálvíz gyógyító energiáját tapasztalhatjuk meg, ami Szlovénia és a világ egyik legmelegebb termálvize. Jótékony hatással van a bőrre, nyugtatja és enyhíti a fájdalmakat.

Moravske Toplice-i fekete víz, Szlovénia

Az ifjúság lendvai zöld elixírje

A lendvai Terme Lendava gyógyfürdőben található az ifjúság igazi elixírje: a zöld színű paraffinos termálvíz. 62 °C-os hőmérsékleten kerül a felszínre és aki megmártózik benne, tényleg úgy fogja érezni magát, mint aki újjászületett, hiszen segít a mozgásszervi, légzőszervi és bőrproblémák de még pajzsmirigybetegségek esetén is.

A buborékok gyógyító ereje Radenciben

A radenci ásványvíz különlegessége a természetben előforduló CO₂ magas aránya. Egy helyi fürdőkúra erősíti a szervezetet és az immunrendszert, megszabadít a salakanyagoktól és segít a gyorsabb felépülésben.

Nem szereted a hőséget? Fürödj gleccservízben!

A Gozd Martuljekben található Špik wellnessközpontban több mint ezer éves földalatti gleccsertavakból nyert vízben kényeztethetjük magunkat. Kivételes tisztasága, gazdag ásványianyag-tartalma és semleges pH-értéke jótékony hatással van a szervezetre.

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A Halak hirtelen felindulásból kiléphet a munkahelyéről. Napi horoszkóp!
Sztárok
Az üzlet tulajdonosa az ezredforduló környékén fedezte fel magának a 20. századi magyar prózairodalom zsenijét, s rögtön a szívébe zárta a műveit.
Sztárok
2013-ban kötötték össze az életüket, házasságukból három gyermek született.