Hegyek között, völgyek között zúg a tenger - Kitalálod, melyik közeli országra gondoltunk?

Nem Szlovénia az egyetlen hely, ahol megtapasztalhatod egy nap a hófödte hegyek csodálatos látványát és a tenger semmivel sem összekeverhető illatát, de ebben az országban mégis van valami, amiért itt a legérdemesebb megtapasztalni ezt az élményt!

A fenyvesek

Szlovénia is telis tele van fenyvesekkel, és ha az ember eléggé elmélyül Bob Ross művészetében, akkor egészen biztosan kicsit a rabja is lesz a hegyekben magasodó fáknak. Ezt az élményt adja Roglában a lombkorona sétány, ahol egy laza séta alkalmával csodálhatod meg a tájat. A kilátóba felérve pedig valóban festményszerű látványban gyönyörködhetünk – még ködös időben is.

Szállástipp

A Hotel Atrij tökéletes kikapcsolódást nyújt felszerelt wellness részlegével, ahol a klasszikus pezsgőfürdő és gyógyvizes medence mellett kipróbálhatod, milyen a csillagok alatt fürdőzni! A helyiek szerint pedig nemcsak a wellness, hanem egy kiadós ebéd vagy vacsora is nagyon jólesik síelés után, amit a hotel konyháján kifogástalan minőségben készítenek el. A szálloda ráadásul eco is, ami kifejezetten szimpatikus lehet az odalátogatóknak.

Síelés után jólesik a wellness

Ha már Roglában járunk, és síelni is szeretünk – vagy szeretnénk megtanulni – akkor mindenképpen látogassuk meg a síközpontot, ahol minden adott ahhoz, hogy hódoljunk ennek a népszerű sportnak. Mi több: akár ki is vehetünk egy takaros szobát, ha több napos síelést tervezünk. Viszont azoknak is van egy tippünk, akik esetleg tovább mennének, mivel a festői Zreče már csak körülbelül 25 perces autóútra van, ahol kipihenhetjük az egész napos sportolás jóleső fáradalmait.

Hegyek után vizek

Vidékiesebb életérzésért Kranjska Gorába érdemes ellátogatni. Különösen a gyönyörű tavakért: a Jasna tó és az a fölé magasodó hegycsúcs – így egyben – lehengerlő látvány, de ami egészen elképesztő, az a Zelenci Nemzeti Park. A park ékköve egyértelműen a fantasztikusan azúrkék tó, amit voltaképpen a nyugalom szigetének is keresztelhetnénk.

Még több víz

Egy nap alatt hóesés, több ezer méter magasságok, majd a télen is 12°C körüli hőmérséklet? Igen, ez Szlovénia egyik varázsereje, tekintve, hogy autóval igazán nincsenek távolságok. Ahol pedig napközben télen is tavaszias az idő, az nem más, mint Portorož – ide érdemes jönni a hegyekből tengerillatért és a mindent felülmúló tengerisós csokiért! Ez a tengerparti városka ugyanúgy alkalmas a kikapcsolódásra, mint a pezsgő életre, vagy városnéző sétákra. Nyáron pedig nem is kérdés, hogy ideális úti cél, ha tengerparti nyaralásra vágyunk.

Szállástipp

Ki ne akarna a képen szereplő látványra ébredni? Ha a Hotel Apollóban szállsz meg, nagy eséllyel ez vár az ablakból kitekintve. A part ráadásul csak pár percnyi sétára van, így egészen közelről is megcsodálhatod a tengert, visszatérve pedig finom sütemények várnak a szálloda cukrászdájában!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!