Ezeket meg se próbáld bevinni a Szigetre! Tiltólistás tárgyak

Belépéskor, mint minden nagyobb rendezvénynél, fokozott biztonsági ellenőrzés vár ránk a Szigeten. Mit szabad bevinni és mi az, ami tiltólistán van? Olvasd el cikkünket és kiderül!

Esernyőt sem szabad bevinni

A Sziget hivatalos házirendje szerint tilos a rendezvény területére kábítószert, pirotechnikai eszközt, üvegtárgyat, esernyőt, robbanékony, mérgező vagy gyúlékony anyagot tartalmazó tárgyat vagy eszközt, továbbá lőfegyvert, 8 centiméternél hosszabb vágóélű kést, pillangókést, rugóskést, gázsprayt, ólmosbotot, viperát, 50 centiméternél hosszabb fémláncot, dobócsillagot, csúzlit, illetve egyéb, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló mindenkori jogszabályban meghatározott, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat bevinni.

Tilos a drón

Bár a rendezvényen lehet kempingezni, fontos tudni, hogy bizonyos, egyébként megszokottnak minősülő kempingeszközök nem megengedettek. Emellett pedig azoknak, akik esetleg drónt szeretnének bevinni a helyszínre, előre szólunk, hogy ezt sem szabad, kivéve, ha a látogató rendelkezik a Sziget előzetes, írásos engedélyével.

Alkohol, üdítő és ásványvíz

Ami pedig az alkoholos italokat illeti, a látogató nem jogosult arra, hogy bevigye azt a rendezvényre. Mindenki egy darab, legfeljebb 2,5 liter űrtartalmú PET palackban vihet be palackozott vizet vagy üdítőt, ha pedig az ÁNTSZ hőségriadót rendelne el, ésszerű mennyiségben lehet nálunk (ásvány)víz a személyes szükségletünk kielégítésére. Lehetőségünk van továbbá műanyagkannát bevinni, de azt csakis üresen tehetjük meg.

Élelmiszer és dohánytermék

Kereskedelmi mennyiségben nem vihető be élelmiszer és cigaretta. Dohányterméknél ez a határ egészen pontosan 2 karton (20 doboz) cigarettát, a 10 doboz szivarkát és (mérettől függetlenül) 10 szál szivart meghaladó mennyiséget jelent.

Mi a helyzet az autóval és a kutyával? A következő oldalon elolvashatod!

Fotó: Facebook

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!