Utazás

Ide utazz a szerelem hónapjában: nászúthoz is tökéletes úti cél, és még közel is van

Február tényleg a szerelem hónapja: 2-án van a házasság világnapja, 14-én a Valentin-nap és ebben a hónapban tartják a nemzetközi flörtölési hetet is.

Remek alkalom, hogy a férfiak és a nők egymást ünnepeljék

Ehhez kínál meghitt környezetet a Forbes magazin és a European Best Destinations platform által Európa egyik legromantikusabb úti céljának választott Opatija. Az Adria gyöngyszemének is nevezett Opatija elegáns császári építészetével, gyönyörű parkjaival, hangulatos éttermeivel, osztrák stílusú kávézóival és tengerparti sétányaival tökéletes helyszín a meghitt kikapcsolódásra. Ami egykor az arisztokrácia és a felső tízezer kiváltsága volt, az ma már sokak számára elérhető: a századfordulón épült pazar hotelek és villák historikus hangulattal, de a 21. század kényelmével és szolgáltatásaival várják a vendégeket. A bájos utcákat, a mediterrán parkokat ugyancsak átjárja a történelem levegője, a kanyargós Lungomare sétány pedig tökéletes útvonal a hosszabb sétákhoz.

Mutatjuk, hogy miért éri meg ide látogatni!

Romantikus fotó naplementével Az Adria egyik legszebbjének tartott tengerparti sétány tíz kilométer hosszan fut a bájos Volosko falutól Lovran városáig; ma is Opatija legpatinásabb épületeit találjuk a promenád mentén. A Liburnia Riviéra településeit felfűző sétányt az első helyi hotelek, a Kvarner 1884-es és az Imperial 1885-ös megnyitásának idején kezdték el kiépíteni. A promenádot szegélyező hangulatos éttermekből, bárokból, kávézókból remek kilátás nyílik a tengerre. A Lungomarén találjuk a Leány sirállyal című szobrot is, amely az elmúlt fél évszázadban a város jelképévé vált. A leányalak kezéből felszálló sirály sokak szemében a szabadságot szimbolizálja, nem véletlen, hogy a szerelmespárok körében – különösen naplemente idején – ez az egyik legnépszerűbb szelfipont Opatijában.
Kattints a további képekért!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Nem akarjuk elhinni, de tényleg meg fog történni! Ezek a sztárok idén hajtanak el a hetvenes tábla mellett és az a legdurvább, hogy a legtöbbjükön nem is látszik!
Lifestyle
Csak egy káposztát akart a nő az ebédhez, de "belsőségek" is akadtak benne bőven.
Fashion&Beauty
Ha lépést tartasz az éppen aktuális körömtrendekkel, valószínűleg te is láttad Hailey Bieber „cukormázas fánk” körmeit. Miután felrobbantotta az internetet, most új szárnyra kapott a visszafogott...