Elvonul a hidegfront, ilyen lesz az időjárás utána

Az átvonult hidegfront után szárazabb léghullámok érik el a Kárpát-medencét. Emiatt kevesebb felhőre, kissé hűvösebb időre számíthatunk.

Szerdai időjárás előrejelzés

Kedden hidegfront érte el hazánk térségét, ami heves zivatarok kialakulásához vezetett. A csapadék lehűlést is hozott magával. Szerdán még érezhetjük az átvonult hidegfront hatását, délelőtt még lehet kevés zápor, délután viszont ragyogó napos idő ígérkezik. A hőmérséklet visszavált tavaszira, a legmelegebb órákban 18-22 fokot mérhetünk, míg északkeleten 20 fok alatt maradnak a csúcsértékek – írja az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján szerdán túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható, csak a Dunántúl felett lehet kevés gomoly- és fátyolfelhő. Az északkeleti szél az Alföldön és Borsodban megerősödik, a Viharsarokban viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

A brit profi kerékpáros az után küldött mosolygós üzenetet nekünk, hogy a magyarok róla nevezték el azt a zámolyi buszmegállót, ahol a Giro d’Italia magyarországi szakaszán biciklit cserélt.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak