Utazás

Sok napsütés várható ma, azonban erre megéri különösen odafigyelni

Lassan, komótosan indul a nyár, ahogy fokozatosan melegedik fel a levegő.

Keddi időjárás előrejelzés

Jelenleg még kicsit hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencében, azonban a hét közepétől egyre inkább anticiklon épül ki, illetve erősödik meg, ennek a peremén pedig nyugat felől egyre szárazabb és enyhébb levegő érkezik, ennek hatására pedig fokozatosan emelkedik a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján szerdán sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű, csupán néhány helyen várható futózápor. Az északi, északkeleti szél viszont a keleti országrészben többfelé élénk, néhol időnként erős lesz, nyugaton mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható, az ország nyugati felén lesz melegebb.

Amire figyelni kell szerdán, az továbbra is az erős UV-B sugárzás – elsősorban a nyugati tájakon, ahol némileg kevesebb gomolyfelhő várható. 5-ös érték felett már indokolt az elővigyázatosság: napszemüveg, érzékenyebbeknek napernyő, fedetlen testrészekre fényvédő krém alkalmazása.

Összességében elmondható, hogy igen változékonyan alakul majd az idei nyári szezon.

Fotó: met.hu; leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Utazás
Sztárok
Nem titok, hogy rengetegen Krausz Gábor és Mikes Anna miatt nézték a Dancing with the Stars műsorát. A nézők beleélték magukat, hogy egy szappanopera elején járnak, és szurkoltak, hogy a pár...
Sztárok
Mielőtt hozzáment Károlyhoz, Kamilla nagyon konkrét figyelmeztetést kapott II. Erzsébettől, aki pontosan tudta, menyének mire kell számítania – ő azonban nem hallgatott a néhai uralkodóra.
Sztárok
Egyre nagyobb feltűnést kelt Liv Freundlich, aki lángvörös hajával és bájos vonásaival ma már inkább Julianne Moore ikernővérének, mintsem lánygyermekének tűnik.