Figyelem! Elsőfokú veszélyjelzés van érvényben az ország nagy részén

Magyarország összes megyéjére figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Cikkünkből kiderül, hol mire kell figyelni.

Szerdai időjárás előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján szerdán gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Legnagyobb eséllyel a nyugati megyékben, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Napközben többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira, északira forduló szél. Zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható.

Elsőfokú veszélyjelzést adott ki az OMSZ több megyére

Szerdán kialakulhat néhány zivatar az országban. Előfordulásukra legkisebb esély a Dél-Alföldön, legnagyobb esély a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében van. A zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas és Veszprém megyékre.

Az ország déli felében a középhőmérséklet helyenként 25 fok körül vagy a felett alakulhat, a hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyékben van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Létezik a Farkasember, bár nem teljesen úgy, ahogy a természetfeletti lényeket elképzeljük. Sőt mi több, Werner Freund pont hogy nem tartotta magát feljebbvalónak bármilyen élőlénynél, inkább eggyé próbált válni velük. Cikkünkben bemutatjuk a férfit, aki együtt élt a farkasokkal, akik falkavezérként tisztelték őt.

Forrás és fotók: OMSZ; leadfotó: 123rf

Oldalak