Utazás

Mesébe illő szellemváros: ebben a faluban több száz elhagyatott kastély romosodik

Ötszáz Disney-mesébe illő kastély áll elhagyatottan egy török városkában.

Szellemváros, ahol sosem laktak

Mesébe illően indult a törökországi Burj Al Babas története, már csak azért is, mert a Mudurnu közelében létesült luxuslakóparknak szánt területen 732 mesébe illő, gótikus stílusú, háromemeletes kastélyt felépítését célozták be, összesen több mint 60 milliárd forintnak megfelelő összegből. A tervek szerint az óriási erkélyekkel és ablakokkal ellátott lakóépületek mellett egy kis városközpontot is megépítettek volna többek között mozival, bevásárló központtal, fürdővel, sportlétesítményekkel. A célcsoport a környékre érkező turisták voltak, akik azonban sosem érkeztek meg.

Pedig a 2014-ben indult projekt fényesen kezdődött, már előre elkelt az ingatlanok fele. A kivitelező azt ígérte, mindössze négy év alatt el is készül a komplexum, azonban 2018-ra alábbhagyott az érdeklődés és a már leszerződött tulajdonosok sem akartak előre fizetni, valamint a tulajdonos is csődöt jelentett, így idő előtt leálltak az építkezéssel. Ennek következményeként nagyjából 530 félkész kastélyt hagytak magára, ezzel lényegében arra ítélve a lakóparkot, hogy szellemvárossá váljon.

250 villa azonban elkészült, ezek mind a mai napig értékesíthetők, ráadásul már száz kastély eladása elég lenne a meglévő tartozások rendezésére és a projekt befejezésére. Erre azonban eddig nem került sor, így a lakóparkot leginkább csak azok látogatják, akik kedvelik az elhagyatott, kissé bizarr helyeket.

Lapozd fel galériánkat!

Sorakoznak a lakatlan kastélyok a törökországi Burj Al Babasban.
Kattints a további képekért!

Hivatalosan még mindig nem tudni, mi okozta a katasztrófát, de több feltételezés is van.

Leadfotó: facebook.com/Urban-News-154455280050416

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Mutatjuk, hogy milyen stílust érdemes vágatnod, ha kerek arcformával rendelkezel.
Lifestyle
A Mérlegnek meg kell válnia valakitől, aki egykor fontos volt neki. Napi horoszkóp!
Sztárok
Volt kitől örökölnie a szépségét: Nicole Kidman megszólalásig hasonlít gyönyörű édesanyjára.