A hely, ami Freddie szívét is elrabolta - Észak Velencéjét Neked is látnod kell

Lassan az egész kontinens a jövő heti Eurovíziós Dalfesztivál lázában ég, és már mi, magyarok is nagyon várjuk, hogy a színpadon láthassuk (első elődöntő: május 10. - a szerk.) az országot képviselő Freddie-t. A jóképű énekes már pár napja Stockholmban van és a próbák között jut egy kis ideje a városra is. Kíváncsi vagy, mit érdemes ott megnézni? Cikkünkben bemutatunk néhány stockholmi nevezetességet, amit semmiképp ne hagyj ki, ha arra jársz!

Freddie Stockholmban

Freddie vasárnap érkezett a svéd fővárosba, hétfőn pedig már az Ericsson Globe színpadán állhatott, hogy elénekelje Pioneer című dalát. Facebookján természetesen folyamatosan tájékoztatja rajongóit, hol jár és éppen mit csinál. Néhány órája töltötte fel a közösségi oldalra azt a fotót, amely egy városnéző sétán készült. "Drága Freddie Fanok, Ma kötetlenebb programok voltak melybe városnézésre is sor került, holnap hasonló út vár ránk de hajóval, szép város az biztos" - írta az énekes.

Gamla Stan, Stockholm óvárosa

A 14 szigetre épült Stockholm kétségtelenül legszebb része az óváros. Szűk utcái, sikátorai, színes házai egyből rabul ejtik a turistákat. Találunk itt számtalan hangulatos éttermet, bárt, kávézót és természetesen rengeteg ajándékboltot. Legnagyobb tere, a Stortorget rendszerint zsúfolásig tele van emberekkel, nem véletlen, hogy gyakran rendeznek itt koncerteket is.

Metrómegállók

A város fő nevezetességei a föld alatt találhatóak: metrómegállóit rendszerint a világ legszebbjei közé sorolják. A több mint 100 megállót számláló metróhálózatot érdemes kipróbálni, hiszen amellett, hogy a metróval villágyorsan eljuthatunk egyik pontból a másikba, igazi műremekeket találunk a megállókban. Falaikat rendszerint csodás motívumok és színes dekorációk borítják, amelyek még a munkába igyekvő emberek hétköznapjait is képesek feldobni.

További stockholmi nevezetességekről olvashatsz a következő oldalon. Lapozz!

Fotók: Facebook - Freddie - Fehérvári Gábor Alfréd, Wikipedia, theculturemap.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!