Ebben mások a skandinávok: 5 szokás, amit megérne átvenni tőlük

Itt a tizenegyedik legmagasabb az egy főre jutó jövedelem a világon és nincsenek többen, mint mi, magyarok, alig valamivel tízmillió feletti a svédek összlétszáma a világon. Mégis van néhány dolog, amiben Svédország élen jár.

Boldogság és minden, mi jó

A skandinávok híresek a boldog élet receptjéről: ez nem meglepő, hiszen mottójuk a „pont jó”, azaz svédül a lagom, ami számukra a mindennapok boldogságának záloga – ennek keretein belül a mértékletességre törekednek, az egyensúly és a harmónia megteremtésére az élet minden területén. A „hygge” elve szerint pedig fontos az az állapot, amikor családi vagy baráti körben az ember otthon, bekuckózva, boldogan tölti mindennapjait. Egy szóval tehát a skandinávok igen nagy hangsúlyt fektetnek a jókedvre, a gondatlanságra, az elégedettségre és a felhőtlenségre, amiknek filozófiáit mindenképpen érdemes lenne eltanulni tőlük. Nem véletlen tehát, hogy a zord éghajlat ellenére a skandinávok várható élettartama meglehetősen hosszú, és többnyire jó egészségnek örvendenek. Galériánkban 5 olyan szokást mutatunk, amiket követve mi is sokat tanulhatunk tőlük!

A skandinávok rengeteg időt és energiát fordítanak egészségük megőrzésére: az edzőteremben történő sportolás helyett például a síelést választják, mert úgy gondolják, a szabadban történő mozgásforma sokkal hasznosabb a testnek és léleknek, mint bármi más. Ezenkívül biztosak abban is, hogy a vaj sokkal jobb a szervezetnek, mint az olaj vagy a margarin, ezért gyakorlatilag minden ételhez hozzáadnak belőle egy keveset, legyen szó húsról, zöldségről vagy akár levesekről.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!