Végre ledől a kerítés a siófoki Ezüstparton

Hamarosan semmi nem rondít majd bele a népszerű szabadstrand és a parti sétány látképébe. 2013 óta tartó levelezés végére került pont.

E 9 év harcának nyertese pedig Siófok városa

Folyamatos lehet végre az ezüstparti sétány a Balaton partján, a szabad parti sávba ma egyetlenként beékelődő hajdani állami üdülő előtti parti területet ugyanis a város ingyenesen, határozatlan időre használatba kapja – írta meg a honlapján a város.

A siófokiak és a nyaralók már régóta szorgalmazzák, hogy nyíljon meg a hosszú évek óta használaton kívüli, pusztuló állami üdülő kerítése a Deák Ferenc sétányon. A város 2013 óta áll tárgyalásban a nemzeti vagyonkezelő szervezettel, mely legutóbb néhány hónapja küldött levelet a siófoki polgármesternek, arról tájékoztatva: az ingyenes önkormányzati tulajdonba adás nem lehetséges, ellenben a parti sáv ingyenes használata igen, amennyiben ezt kéri a város.

Dr. Lengyel Róbert polgármester most arról tájékoztatott: aláírta az állam képviselője által már ellenjegyzett ingyenes használati megállapodásról szóló szerződést. Rövidesen megtörténik a birtokba adás-vétel, ezután a kerítést elbontják és hosszú évek után – az ott lakók és nyaralók örömére – idén nyáron már valóban szabadon átjárható lesz az Ezüstpart.

A polgármester ezt immár hivatalosan is megjelentette a Facebookon.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak