Már nem sokáig lesz hideg – Ekkor érkezik a felmelegedés

Országos előrejelzés: a tegnapi után pénteken is érkezik egy újabb hidegfront, ám hamarosan már erőteljes melegedés veszi kezdetét.

Csütörtöki időjárás előrejelzés

A változó mennyiségű közép- és magasszintű felhő mellett rövidebb-hosszabb napos időszakokra is számíthatunk, az Északi-középhegységben és környékén azonban naposabb lehet az idő. Legfeljebb elvétve fordulhat elő jelentéktelen eső. A nyugati, délnyugati szelet az ország északi felén erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Mikor jön a felmelegedés?

Pénteken újabb hidegfront érkezik, amely során valószínű kisebb eső, zápor, néhol zivatar. Ez még szombaton is érzékelteti majd hatását, ám vasárnap már sok napsütés várható, több helyen is húsz fok fölé emelkedhet a napközbeni hőmérséklet. A jövő hét első napjaiban pedig néhol akár a 28-29 fokot is elérhetjük majd. Ez a melegebb periódus azonban nem fog sokáig kitartani, úgyhogy élvezzük ki!

Egy fedél alatt fekvő városnak is nevezik az alaszkai Whittiert, ugyanis a település csaknem teljes lakossága egyazon épületen osztozik.

Forrás: OMSZ, leadfotó: Tobias Reich / Unsplash

Oldalak