Utazás

Több mint 60 éve került a víz alá ez a lenyűgöző város: Így néz ki ma

A kínai Atlantiszt 2001-ben fedezték fel újra, amit pedig a víz alatt találtak, mindenkit ledöbbentett.

Szomorú sors

A kínai Atlantiszként is nevezett, ma már víz alatt lévő, rég elfeledett ősi várost, Shi Chenget körülbelül 1300 évvel alapították, egykor pedig fénykorát élte a virágzó, folyamatosan fejlődő település. Az Oroszlánvárosként is emlegetett hely Zhejing tartományában található, az Öt Oroszlán-hegy lábainál, innen is kapta második nevét. A Han-dinasztia által alapított városnak azonban szomorú sorsa lett: 1959-ben majdhogynem 40 méterrel egy tó alá került, és a mai napig ott fekszik, szinte teljesen érintetlenül, korábbi, több százezer lakója pedig azóta a környező falvakban, településeken éli mindennapjait. Szerencsére a város maradványait a víz remekül megvédte a különböző környezeti hatásoktól, éppen ezért lehetséges az, hogy a profi búvároknak köszönhetően hihetetlen képek láttak napvilágot a közelmúltban.

Lapozz, mutatjuk!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A fokhagyma nem csak remek fűszer, hanem szuper orvosság is egyben, ám ahhoz, sokáig megőrizze a frissességét, megfelelően kell tárolni.
Lifestyle
Mindig elszaladsz még pisilni, mielőtt elindulnál otthonról? Azonnal abba kell hagynod!
Sztárok
Matthew McConaughey három gyermek büszke édesapja, akikkel nagyon erős és különleges kapcsolatot ápol – idősebbik fia ráadásul annyira hasonlít rá, hogy akár egymás tükörképei is lehetnének.