Utazás

Teljes újjászületés, egyedülálló kényeztetés, avagy különleges selfness Szlovéniában

A wellness szolgáltatásokhoz Szlovéniában is egyre gyakrabban társul a selfness – egy olyan életmód, ami a fizikai és mentális egészséget, valamint a pozitív energiát helyezi a középpontba.

A szlovén gyógyfürdők mindig is összefonódtak az egészség megőrzésével és helyreállításával. A korszerű szakmai hozzáállásnak köszönhetően az elmúlt évtizedekben ezt a hagyományt a környezet és a természet jótékony hatásaival ötvözték, így az önmegismerés is a terápiák egyik meghatározó elemévé vált. A wellness kényeztető, relaxáló kezeléseihez selfness programok is társultak, előtérbe helyezve a fizikai és mentális egészség összhangját. Ha szeretnéd tudni, mindez hogy fest a gyakorlatban, olvass tovább!

1. Kapcsolódás a természethez és önmagunkhoz

A masszázsok, terápiák, fürdők és egyéb kényeztető kezelések olyan helyi specialitásokat tartalmaznak, mint a méz, a szőlő, a sör, a tengeri moszat, a csokoládé, a gyógynövények vagy a réti virágok. A Cerkno melletti különleges erdei wellness-központban megtapasztalhatjuk az erdei selfness élményét is, ahol az erdőkből meríthetünk energiát egészségünk helyreállításához.

2. Természetes harmónia jógával

Tekintve, hogy a szlovén gyógyfürdők természetes környezetben találhatók, a jógázás valami egészen különleges élményt nyújt, hiszen a jógázót zöld erdők, rétek és tiszta vizek veszik körül. Mélyen elmerülni önmagunkban a tenger hullámai vagy gyógyító gongok hangjára vagy légzőgyakorlatokat végezni a friss tengeri levegőn egyszerűen páratlan élmény.

Jógázás a természetben - Szlovénia

3. Relaxáció energiapontok segítségével

A fürdőket és gyógyfürdőket körülvevő zöld szlovén táj frissességet áraszt és új energiával tölt fel bennünket. Itt is vannak olyan különleges helyek, amik különösen jótékony hatással vannak a közérzetre. Számos ilyen energiapont található a Thermana Laško Spa Parkban, a gyógyerejű termálforrások közelében, de a Terme Lendava, a Terme Dobrna és a Rimske Terme gyógyfürdők parkjaiban is érezhetjük a termálforrások és gyógyító energiaforrások pozitív hatását. A Terme Čatež gyógyfürdőben való kényeztetés tökéletes kiegészítője pedig a helyi Energy Trail túra lehet.

4. Teljes újjászületés egyedülálló kényeztetéssel

Ahhoz, hogy valóban teljes újjászületést élhessünk át, és megfiatalodva térjünk vissza a nyaralásból, először is meg kell szabadulnunk a felesleges –„poggyásztól”. A szlovén gyógyfürdők és gyógyhelyek számos méregtelenítő és testformáló programot, különféle szépségápoló kezeléseket kínálnak, sokféle szabadtéri tevékenységekre van lehetőség és az egészséges táplálkozás mellett rengeteg kényeztetésben is részünk lehet!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Kevesen tudják, mi zajlott valójában a színfalak mögött Diana és Károly esküvője előtt: az akkor még csupán hercegi rangot viselő király két szóval zúzta össze a szívek királynőjének jövőjét és...
Fashion&Beauty
Magyar idő szerint ma hajnalban megrendezték a 30. SAG-gálát, a Los Angeles-i Shrine Auditorium és Expo Hallban. A Screen Actors Guild-díjakkal 2023 legjobb filmes és televíziós műsorait tüntették ki...
Sztárok
A Neveletlen hercegnő és Az ördög Pradát visel sztárjára vetült az összes reflektorfény a SAG-gála vörös szőnyegén, ami nem is meglepő, hiszen különleges Versace ruhájában lehetetlen volt nem...