Utazás

Épp csak megszületett, rögtön orosz rakétacsapás végzett egy kisbabával Ukrajnában

Orosz rakétacsapás érte Vilnianszk városának szülészeti klinikáját. Az újszülött édesanyját sikerült kimenteni a romok alól.

Nem sokkal a rakétatámadás előtt adott életet gyermekének

Szerda éjjel orosz rakétatámadás érte a Zaporizzsja megyei Vilnyánszk városának szülészeti klinikáját - közölte nemrég Olekszandr Sztaruh kormányzó Telegramon. Hozzátette: értesülései szerint a támadás során egy újszülött is életét vesztette. A gyermek édesanyját sikerült kiemenekíteni az intézmény romjai alól - teszi hozzá a 24.hu.

Az ukrán sürgősségi szolgálat közölte: az édesanya nem sokkal azelőtt adott életet kisbabájának, hogy az oroszok csapást mértek volna a kórházra. A friss tájékoztatás szerint egy orvost is élve mentettek ki az esemény helyszínéről. Úgy hírlik, más nincs a romok alatt.

A HVG.hu cikke hozzáteszi: nem ez az első eset, hogy egy szülészeti klinika kerül az oroszok célkeresztjébe. Márciusban Mariupolban ért több bombatalálat egy gyermek- és szülészeti kórházat. Abban a támadásban három ember vesztette életét és 17-en megsérültek. A támadásról felvételek is készültek, melyek megdöbbentették az egész világot.

Kedd este a fél világ beleborzongott a hírbe: orosz rakéták csapódhattak be a NATO-tag Lengyelország területén. Ki állhat a támadás mögött, s vajon milyen következményei lehetnek az incidensnek? Milyen álláspontot képviselnek most az ügyben a világ vezetői, és várható-e a lengyel rakétakrízis további eszkalációja?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Nincs esküvő gyönyörű ruha nélkül, ezt rengeteg film és sorozat is bebizonyította már, melyekben a menyasszony a valaha látott leggyönyörűbb ruhát viselte.
Home&Design
Ha van akár egyetlen üres felületed a lakásban, amit szívesen feldobnál, de nincs ötleted a designra, akkor jó helyre kattintottál. Adunk néhány tippet, hogyan varázsolhatsz egyedi, harmonikus...
Fashion&Beauty
Georgina szettjét első ránézésre kicsit nehéz értelmezni, de ha jobban megvizsgáljuk, szép lassan összeáll a kép.