Utazás

Épp csak megszületett, rögtön orosz rakétacsapás végzett egy kisbabával Ukrajnában

Orosz rakétacsapás érte Vilnianszk városának szülészeti klinikáját. Az újszülött édesanyját sikerült kimenteni a romok alól.

Nem sokkal a rakétatámadás előtt adott életet gyermekének

Szerda éjjel orosz rakétatámadás érte a Zaporizzsja megyei Vilnyánszk városának szülészeti klinikáját - közölte nemrég Olekszandr Sztaruh kormányzó Telegramon. Hozzátette: értesülései szerint a támadás során egy újszülött is életét vesztette. A gyermek édesanyját sikerült kiemenekíteni az intézmény romjai alól - teszi hozzá a 24.hu.

Az ukrán sürgősségi szolgálat közölte: az édesanya nem sokkal azelőtt adott életet kisbabájának, hogy az oroszok csapást mértek volna a kórházra. A friss tájékoztatás szerint egy orvost is élve mentettek ki az esemény helyszínéről. Úgy hírlik, más nincs a romok alatt.

A HVG.hu cikke hozzáteszi: nem ez az első eset, hogy egy szülészeti klinika kerül az oroszok célkeresztjébe. Márciusban Mariupolban ért több bombatalálat egy gyermek- és szülészeti kórházat. Abban a támadásban három ember vesztette életét és 17-en megsérültek. A támadásról felvételek is készültek, melyek megdöbbentették az egész világot.

Kedd este a fél világ beleborzongott a hírbe: orosz rakéták csapódhattak be a NATO-tag Lengyelország területén. Ki állhat a támadás mögött, s vajon milyen következményei lehetnek az incidensnek? Milyen álláspontot képviselnek most az ügyben a világ vezetői, és várható-e a lengyel rakétakrízis további eszkalációja?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.