Utazás

Lenyűgöző látványt nyújt a sarki fény az űrből – Videó

A felvételt Nemzetközi Űrállomásról visszatérő Shane Kimbrough osztotta meg.

Így még sosem láttuk a sarki fényt

Shane Kimbrough, a Crew Dragon küldetésparancsnoka és három társa hétfő éjjel tért vissza a Nemzetközi Űrállomásról (ISS), miután 199 napot töltöttek odafenn, rekordot felállítva az amerikai űrhajózás történetében. Az Infostart szúrta ki, hogy a parancsnok a közösségi oldalán osztott meg egy körülbelül 1000 fotóból összeállított videót, amelyen az aurora australis, vagyis a déli sarki fény mozgását örökíti meg, ahogy átrepültek a jelenségen.

Egy másik, ugyancsak timelapse technikával készült videója pedig azt ábrázolja, amikor a Mexikói-öböl és az USA keleti partja fölött éjszaka átrepülve láttak az ISS-ről: városok éjszakai fényei, felhők, viharok, villámlás.

A Massachusettsi Műszaki Egyetem kutatói döbbenetes felfedezést tettek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.