Már nem kell karanténba vonulniuk a Magyarországról Romániába érkezőknek

Jelenleg pozitív tendenciát mutatnak a friss járványadatok Romániában.

Hazánk lekerült a listáról

Szombat estétől nem kell karanténba vonulniuk Romániában a Magyarországról érkezőknek - jelentette az MTI. Hazánk – a két hét alatt jegyzett új fertőzések százezer lakosra vetített száma alapján – került le a listáról. A Romániával szomszédos országok közül Szerbia és a Moldovai Köztársaság szerepel továbbra is a magas fertőzöttségű országok listáján. Romániában az elmúlt héten csak egyszer jegyeztek ötezer fölötti új fertőzést egy nap alatt. Az elmúlt két hét napi átlaga 3889 új eset volt, vasárnap pedig 3082 új fertőzés kimutatását jelentették be. A járvány és szövődményei miatti elhalálozások napi száma is csökkenő tendenciát mutat, míg az elmúlt két hét átlaga 106 volt, vasárnap 62 halálesetet jelentettek.

Csökkent az elmúlt héten a kórházakra nehezedő nyomás is. A vasárnapi hivatalos adatok szerint 8744 személyt ápolnak kórházban koronavírus-fertőzés miatt, közülük 1065-en szorulnak intenzív terápiás ellátásra.

Fotó: 123rf

A jövő héttől csak azok utazhatnak be külföldről Angliába, akik indulásuk előtt koronavírus-szűrésen vesznek részt és a teszt eredménye negatív - közölte pénteken a brit közlekedési minisztérium.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!