Utazás

Az utasok már az életükért imádkoztak: ép ésszel felfoghatatlan, mi történt a repülővel, miután a levegőbe emelkedett - Videó

Félelmetes videó készült az Amerikából Brazíliába tartó repülőgép izzasztó pillanatairól.

Biztos, hogy biztonságos?

Azt mondják, még mindig a repülés a legbiztonságosabb közlekedési forma. Aki ugyanis repülőre száll, annak nagy valószínűséggel a haja szála sem fog görbülni az utazás végéig. Igen ám, de mi van akkor, ha például a fellegekben szállva kitekintünk a gép ablakán, és azt látjuk, hogy lángra kapott az egyik szárny?

Hasonló eset történt nemrégiben az Amerikai Egyesült Államokban. Már a levegőbe emelkedett az Amerikából Brazíliába tartó utasszállító repülőgép, egy Pratt & Whitney PW4077 hajtóműves United Airlines Boeing 777-200-as, amikor a gép vadul szikrákat kezdett hányni a szárnya alatti részen - adta hírül az AIRportal.hu. Az eset szerda történt, és a szikrák - a meghibásodás egyértelmű jelei - természetesen rögtön felkeltették a toronyban épp szolgálatot teljesítő légiforgalmi irányítók figyelmét. Sőt, nemcsak ők, de a fedélzeten tartózkodó légiutas-kísérők is felfigyeltek a nyugtalanító problémára.

A pilóták rögtön ellenőrizték a rendszereket, és jóllehet ők maguk semmiféle rendellenességet nem tapasztaltak, miután konzultáltak a légitársaság karbantartóival, szomorú, de szükségszerű döntésre jutottak.

Lapozz, a sztori folytatódik!

Oldalak

Utazás