Pusztuló világunk - 10 veszélyeztetett hely, ahova már nem sokáig utazhatsz el

Az éghajlatváltozás, illetve az emberi butaság miatt több természeti kincs és világhírű nevezetesség is eltűnhet hamarosan a Föld felszínéről. Hogy melyek azok a helyek, amelyeket érdemes minél gyorsabban felkeresned? Összegyűjtöttük cikkünkben, olvasd el!

1. Járd be az Antarktiszt hajóval!

Az Antarktisz felfedezése sokak bakancslistáján szerepel, ám a globális felmelegedés miatt erre már nem sokáig van lehetőség. Az elmúlt években az átlaghőmérséklet 3 fokkal emelkedett, így a jégréteg gyors olvadásnak indult és lehet, hogy a jeges csodaország hamarosan eltűnik a Föld felszínéről. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy a pingvinek és a fókák száma is alaposan lecsökken majd, ugyanis az őshonos fajoknak nem lesz hol élniük.

2. Keresd fel Velencét!

Sajnos hivatalosan megerősített tény, hogy Velence tovább süllyed. Egészen pontosan a tengerszint emelkedik - a lenyűgöző olasz város így ugyanolyan sorsra juthat, mint az előbb említett Antarktisz: teljesen víz alá kerülhet. Élvezzük hát a cölöpökre épült mesés épületek látványát amíg lehet, gondolázzunk a Canal Grandén és részesüljünk a karnevál csodás élményében!

3. Lebegj a Holt-tenger vizében!

A magas sótartalmáról és ásványi anyagokban gazdag fekete iszapjáról híres Holt-tenger a világ egyik legnépszerűbb turistalátványossága. Sajnos azonban ez a fantasztikus hely is a veszélyeztetett úti célok listáján van: rohamosan elkezdett ugyanis kiszáradni, a szakértők maximum 40 évet jósolnak még neki. Ha Izraelben vagy Jordániában járunk, feltétlenül iktassunk be egy egynapos kirándulást ide, mielőtt végleg eltűnik.

Fotók: Huffingtonpost

Oldalak

Szólj hozzá Te is!