Utazás

Pihenés főúri környezetben – Ezek a legelőkelőbb szállodák a horvát tengerparton

Ami egykor az arisztokrácia és a felső tízezer kiváltsága volt, az ma már sokak számára elérhető: a századfordulón épült pazar opatijai hotelek és villák történelmi hangulattal, de a 21. század kényelmével és szolgáltatásaival várják a vendégeket.

Opatija, Horvátország Monte-Carlója

Még a Kvarner-öböl fürdővárosai közül is kiemelkedik Opatija (Abbázia), amely a századfordulón az osztrák és magyar előkelőségek legkedveltebb tengerparti célpontja lett. A fellendülés többek között a 19. század végén kiépített vasútvonalaknak is köszönhető, hiszen így Budapestről is közvetlen járattal lehetett eljutni Fiumébe.

Horvátország Monte-Carlójának, és az Adria Nizzájának is nevezik Opatiját, amelynek tiszta, jódos levegőjét már bő egy évszázada a gyógyítás szolgálatába állították: a szívbetegek, a reumás és asztmás betegek számára sorra nyíltak a szanatóriumok, amelyek híresek voltak kiváló magyar orvosaikról. A monarchiabeli felső tízezer kedvelt nyári és téli pihenőhelyén a gyógykúrák mellett természetesen a kultúra és a szórakozás is fontos szerepet játszott.

Velünk élő történelem

Akik az Adriára tervezik nyaralásukat, és kíváncsiak rá, milyen szállodákban pihentek egykor az osztrák és a magyar nemesek, szebbnél szebb nyaralóházak, villák, fényűző paloták és pazar wellness-szállodák közül választhatnak. Ha romantikus hosszú hétvégére, nászútra vagy kényeztető pihenésre készülsz és szívesen átélnéd a monarchiabeli tengerparti nyaralások hangulatát, biztos nem fogsz csalódni a boldog békeidők levegőjét árasztó történelmi szálláshelyek kínálatában. Az Adria mentén alapított legelső hotelek ma a Liburnia Hotels & Villas szállodavállalat portfóliójához tartoznak. Közülük mutatjuk a négy kedvenc opatijai szálláshelyünket.

A szálláshelyekért lapozz a következő oldalra

opatija legjobb szállodák

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Utazás
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.