Mesebeli helyek márpedig léteznek! Az egyik ráadásul alig egy karnyújtásnyira van

Lassan, de biztosan beköszönt a nyári szezon, így végre kedvünkre kirándulhatunk. Magyarország hemzseg a csodálatos "szűz" helyektől, amelyek igazi gyöngyszemnek számítanak a családosoknak. A hétvégén volt is szerencsém találni egy ilyen „feltöltőállomást”, ami tényleg minden kikapcsolódni vágyó család álma. (x)

Csak néhány szempont

Nagyon szerencsésnek tartom magam, hiszen elég nagy baráti társasággal büszkélkedhetek, ami egyre csak növekszik, hiszen mindig akad egy család, aki új életet hoz a társaságba. Így nőttük ki a hoteleket, az apartmanokat. Eleinte még elég volt 6 főre szállást foglalni, ami nem tűnt nehéz feladatnak, most már azonban 20 főre keresünk átmeneti otthont, amikor kiruccanunk egy-egy hétvégére.

Tényleg nincsenek nagy igényeink, csak a következő szempontokat követeljük meg:

  • gyerekbarát hely legyen
  • csoportos vendéglátás keretében működjön
  • min. 15 fő elférjen
  • saját konyhája legyen
  • ha hideg van, ne fagyoskodjunk
  • természetközeli legyen
  • programokat találjunk a közelben

Patóhegy, az Őrség és Göcsej találkozási pontja

Egyedisége abban rejlik, hogy szinte teljesen civilizáció mentes. Boltot a környéken ne keress, mert 3 km-es körzetben nem találsz, szóval pláza lázban szenvedőknek nem ajánlott hely. Van azonban róka, szarvas, természeti kincsek, tücsökciripelés, borospince és tó. Patóhegy festői környezetében 6 „mesebeli házikó” színesíti a tájat, - autó nem jár erre, maximum 1-2 naponta, - így a gyerekek nyugodtan szomszédolhatnak, szaladgálhatnak.

Csoportos vendéglátás a Zalában

A Patóhegyi Borházfalu 6 különálló apartmannal büszkélkedik. Gyerekeseknek ideális, hiszen mindenki el tud vonulni a saját kis kuckójába. Az sem rossz megoldás, ha a társaság 1 házban van együtt, azonban kis gyerekekkel általában problémát okoz az esti fektetés, (hiszen mindenkinél más az esti rutin) és a felnőttek éjszakai „traccspartija”, miután a jó hangulatot általában mulatozás kíséri. Ezért számomra például kifejezetten öröm volt, hogy a házikójában mindenki élhette a saját kis életét.

Mézeskalács házikók a hegytetőn

Képzelj el régi parasztházakat, melyeket szép ruhába öltöztettek. Belülről olyan gyönyörűen vannak kialakítva, hogy kedved támad egész napra bepockolni. Ja, és a hidegebb napokon a fűtést cserépkályhával oldják meg. Azonos stílusban, mindegyik más színben pompázik. Egyszerűen mesés!

Felnőtt buli este 8 után a grillteraszon

És amikor már minden gyerkőc ágyban van, kezdődhet a lazítás! Mindenki maga elé veszi a kortyolgatni valóját, és beszáll a társalgásba. A hátsó részen kialakított grillteraszon sütögethettek, és a nagy, tágas épületben beszélgethettek, hangoskodhattok. A bátrabbak a kemencében is alkothatnak valami finomat. A különálló épület a házaktól kellő távolságra van, hogy a hangzavar ne szűrődjön be.

Számos programlehetőség is van ezen a környéken, ha véletlenül elunnátok magatokat a természetben, ha pedig elfogyna az elemózsiátok, a kemencében isteni finom oldalast és tepsis krumplit készítenek, a házi rétesről nem is beszélve. Egyszóval, ha egy kicsit ki szeretnétek lépni a város zajából, csak baráti társaságra vágytok, és a gyerekeket is jó helyen akarjátok tudni, akkor a Patóhegyi Borházfalu tökéletes választás!

Szerző: Karsai Judit
A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak