Ilyen egy tökéletes őszi pihenés: wellness a prevenció és a gyógyítás szolgálatában

Azért, mert beköszöntött az ősz, nem kell elengednünk egy wellness kikapcsolódás gondolatát, hiszen sok különleges élmény vár még ránk a festői szépségű Hévízen. Az időjárás ősszel is kedvez egy meghitt hangulatú vakációnak. Ha ezt kiegészítené a testet-lelket karban tartó, gyógyító kezelésekkel, tökéletes úti cél a Palace Hotel **** Hévíz.

Tó és spa

A szálloda remek adottságokkal rendelkezik. Sétatávolságra van a híres Hévizi-tó, mely gyógyhatása miatt bátran ajánlott fiatalnak és idősnek egyaránt. A belváros szívében elhelyezkedő hotelt kívül fiatalos, vidám színe és számtalan erkélye, belül lenyűgöző átriuma teszi egyedivé és összetéveszthetetlenné. A szálloda 130 tágas, igényesen berendezett, légkondicionált, kétágyas szobával és apartmannal várja Vendégeit.

A wellness és spa részleg modern színvilágával, családias méreteivel hívogatja a látogatót. A kellemes hőmérsékletű (30°C) élménymedence, a meleg vizű (34°C) pezsgőmedence, a finn és bio aroma szauna valamint egy gőzkabin várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

palace hotel spa részleg

Pár nap a teljes feltöltődésért

A Palace Hotel**** Hévíz az egészséges életmód előmozdítására, támogatására törekszik a gasztronómiában is. Figyelemmel vannak a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelre, mely kiemelten fontos ebben az évszakban. Éppen ezért mindig kerül a svédasztalra friss gyümölcs, nyers zöldség, de készítenek belőlük könnyed és ínycsiklandó diétás ételeket is.

A Palace Hotel**** Hévíz széleskörű szolgáltatásokat biztosít a wellness turizmus kedvelőinek és a gyógyászati kezeléseket igénybe venni kívánóknak egyaránt. Már néhány napos pihenés után érezzük, hogy kikapcsolódásunk jótékonyan hat közérzetünkre és energiával töltődünk fel. Akik igazán figyelnek egészségük megőrzésére már néhány napos itt tartózkodásuk mellett is választhatnak tartósan hatásos kezeléseket csak úgy, mint a kifejezetten gyógyulni vágyó vendégek, akik részére több hetes kúrák is elérhetőek.

Egyénre szabott kezelések

A Palace Hotel**** Hévízben diagnosztikai vizsgálatokkal indulnak a kúrák, majd az orvos egyénre szabott kezelést ajánl. A javallott kezelésekkel és életmódváltással a kiváltó okok enyhíthetőek, akár tünetmentessé tehetőek. Nem lehet eléggé hangsúlyozni a fizikai aktivitás fontosságát, mely az életmódváltás megkerülhetetlen eleme. Releváns kutatások sora bizonyítja, hogy a rendszeres mozgás nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Ajánlott hetente legalább ötször fél órát kocogni, biciklizni így elkerülve számos krónikus betegség kialakulását.

palace hotel hévíz tó termál

Bizonyos életkor felett a labor, illetve a vizsgálati eredmények ismeretében kúracsomagokat ajánlott igénybe venni. A szállodában lehetőségünk van a feszes, kötött, fájdalmas testtájékok fellazítását és a vérkeringés javítását célzó gyógymasszázsra, amely hatására a bőr alsó rétegeibe lerakódott salakanyag eltávozik, az izomzat keringése fokozódik, teljesítőképessége pedig javul. A masszázst sok esetben gyógytorna egészíti ki, amelynek elsajátításával a beteg megtanulhatja a számára fontos mozdulatokat és azokat később otthonában is végezheti, ezzel helyreállítva a károsodott gerincet, ízületeket, javítva az izomzat állapotát, korrigálva a testtartást.

Új szolgáltatás a hévízi Post Covid Care program

Az országban az elsők között nyújt megoldást a Covid-19 betegségben átesett, már gyógyult, de poszt-covid tünetegyüttessel küzdő vendégek részére Hévíz városa. A poszt-Covid-szindróma tüneteit – pl. nehézlégzés, mellkasi fájdalom, izomgyengeség, koncentrációs zavarok és pszichés problémák – igyekeznek enyhíteni, vagy ha lehetséges, teljesen megszüntetni. A Post Covid Care program a már bizonyított Hévízi Tradicionális Kúra mintájára működik.

Hévízi Tradicionális Kúra hidro-, mozgás-, fiziko- és elektro terápiáinak jelentős része alkalmas a Post Covid tünetegyüttes bizonyos problémáinak kezelésére is, ezen felül a gyógyhatás elérésében a Hévíz-tó ásványianyag- tartalma, a párolgó víz, a tavat körülölelő 60 hektáros Véderdő klimatikus hatása is jól érvényesül. A Hévízre érkező, Covid-19 utáni tünetekkel küzdő betegek szállodai kényelemben, orvosi felügyelet mellett, professzionális és egyénre szabott kezeléseket kapnak.

Egy szálloda, ami értünk van

Használjuk ki a Palace Hotel**** Hévíz nyújtotta egyedülálló lehetőségeket, vegyük igénybe preventív jellegű szolgáltatásait és egészségmegőrző programjait. A gyógyszálló nagy előnye, hogy néhány perces sétával elérhetjük a tavat, melynek mozgásszervi megbetegedésekre gyakorolt hatása a víz összetételének és a medrét borító tőzegrétegnek köszönhető.

palace hotel hévíz épülete

A kisvárosi miliő, a hangulatos utcák, a gyógyvíz ereje, emberek sokaságát csábítja itthonról és külföldről egyaránt Hévízre. Itt valóban elmondhatjuk, hogy a szálloda értünk van. Pihenjük és regenerálódjunk kényeztető négycsillagos környezetben, ahol a fiatal és az idősebb korosztály, az egészségét megőrizni, illetve gyógyulni vágyó is megtalálja számítását.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak