Hatalmas orosz repülőgép érkezett Magyarországra - korábban nukleáris anyagokat szállított

A teherszállító gép szerdán érkezett meg hazánkba, Pápán landolt, de a berepüléshez külön engedélyre volt szüksége, hiszen a háború miatt Magyarország lezárta légterét az orosz repülők előtt.

Moszkvából indult el Pápa felé

Hatalmas orosz repülőgép érkezett Magyarországra szerdán: a teherszállító gép Pápán landolt, de a berepüléshez külön engedélyre is szüksége volt, mivel hazánk az orosz-ukrán háború kitörését követően lezárta légterét az orosz repülőgépek előtt (ez egyáltalán nem kivételes tett, hiszen az Európai Unió többi országa is hasonlóképpen cselekedett). A Telex cikkében azt írják, hogy az IL-76-os repülőgép szerdán délelőtt 10 órakor landolt Pápán. A magyar híroldal a Flightradar adatait is említi, melyek szerint a repülőgép Moszkvában szállt fel, majd az orosz fővárosból Belaruszon, Lengyelországon és Szlovákián keresztül jutott el Magyarországig. A jármű az orosz Dnepr Airlineshoz tartozik, és a hírek szerint valamivel több mint három óra alatt ért Moszkvából Pápára.

A Telex.hu cikkében arra is kitérnek, hogy az Európai Unió szankciócsomagjában az unió teljes légterét lezárták az orosz repülőgépek előtt. Erre még februárban került sor, s ekkor természetesen Magyarország is kitiltotta légteréből az oroszországi illetőségű repülőgépeket.

Fotó: 123rf

Lapozz, rögtön folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2