Utazás

Mérgező anyag került a Városligeti-tóba, kipusztult a teljes halállomány

A méreg egy másik budapesti tó halállományát is kipusztította.

Csak néhány teknős élte túl a mérgezést

Mérgező anyag került a Városligeti-tóba szerdán, két fővárosi tó halállományát is kipusztította - közölte az Euronews. A lap arról ír, hogy először a környéken élő kutyasétáltatók készítettek különböző fotókat a közösségi oldalakon arról, hogy egyre több haltetemre bukkannak a Városligeti-tóban. A tó tisztításáért felelős szakemberek közölték: mérgezés történt, ezért pusztult ki a helyi halállomány.

Az első információk arról szóltak, hogy a Városligeti-tóban valamennyi hal kipusztult, ami azért jelent különösen nagy gondot, mert néhány nappal ezelőtt a Margit-szigeti japánkertből mentették át a halakat a Városligeti-tóba. Ez azért vált szükségessé, mert a Margit-szigeti tavakat az elmúlt pár hét során tisztították meg, a kertészek pedig óriási nehézségek árán tudták csak megmenteni a halakat, munkájuk több napot vett igénybe.

Az Euronews cikkében azt is megemlítik, hogy a Margit-szigeti japánkert tórendszerét le kellett engedni a tisztítás idejére, így aztán a Városligeti-tóba telepítették át a halakat, hogy megmeneküljenek. Sajnos a célt nem sikerült elérni, az ottani halállomány ugyanis az utolsó szálig kipusztult.

A Városligeti-tó vizébe ismeretlen eredetű és összetételű vegyszer kerülhetett, ezért pusztulhatott ki az összes itteni hal. Az Euronews hozzáteszi: néhány teknős ugyan túlélte a mérgezést, de arról egyelőre nincsenek hírek, hogy milyen állapotban lehetnek.

A cikkben arra is kitérnek, hogy a kutyatulajdonosoknak célszerű pórázon tartani házi kedvenceiket a tónál, ugyanis az ebek megehetik a halakat, ami veszélyes lehet.

Fotó: 123rf

Nemsokára igazán családbarát pihenőparkká válik a Városmajor, játszóterekkel, sportolási lehetőségekkel, de még egy tó is kialakításra kerül.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Szeretek a szavakkal játszani, és ahogy leírtam ezt a címet, feltűnt, hogy az el-altatniban benne van, hogy el. Tőlünk el, vagyis a távolítás. A fel-tölteniben pedig az emelés, akár a felemelés a...
Lifestyle
A gyerekek néha mondanak furcsa dolgokat, de ha ilyesmit hallanánk tőlük, biztosan mi is kifutnánk a világból. Íme 9 sokat sejtető, mégis hátborzongató mondat, amit gyerekek a szüleinknek mondtak.
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...