Utazás

Ilyet még sosem láttunk: lefényképezték, ahogy belép a Föld légkörébe, majd porig ég egy űrhajó

Egy teherűrhajóról, az orosz Progressz MS–23-ról van szó, mely november 29-én csatlakozott le a Nemzetközi Űrállomásról (ISS). Az űrhajósok parádés "tűzijátékot" követhettek figyelemmel.

Előre eltervezett művelet

November 29-én csatlakozott le a Nemzetközi Űrállomásról, azaz az ISS-ről a Progressz MS-23-as teherűrhajó, mely a Föld légkörébe érve porig égett. Az ISS űrhajósai előkelő helyről követhették nyomon a látványos folyamatot. A háztartási hulladékot és régi berendezéseket szállító eszköz megsemmisítésére tehát egy előre eltervezett művelet keretében került sor. A laikusok számára különlegesnek számító eseményről a NASA egyik asztronautája, Jasmin Moghbeli készített felvételeket, melyek az X-re is felkerültek.

A Moghbeli által publikált felvételek azóta az egész világhálót bejárták.
Kattints a további képekért!

Az esemény még tavaly márciusban történt. Mindössze annyi tűnik bizonyosnak, hogy egy emberi kéz alkotta objektumról van szó.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Utazás
Fashion&Beauty
Idén újra divatba jöttek az egyrészes fürdőruhák, Sydney Sweeney pedig le is csapott néhányra, amelyek tökéletesen mutattak irigylésre méltó alakján.
Sztárok
Kihirdették a Szentkirályi Tehetségprogram három nyertesét, amelyben ezúttal női sportolók diadalmaskodtak. A szakmai zsűri a 14-18 éves fiatal sportolók közül választotta ki azt a hármat, akiknek a...
Lifestyle