Utazás

Egész héten tombolni fog a hideg: brutális mennyiségű csapadék szakad ránk, letarolja az országot a kőkemény tél

Hó, eső, havas eső és fogcsikorgató hideg: ezt ígérik december első napjai.

Decemberben sem kegyelmez a tél

November végén rátört az országra a dermesztő hideg: a legzordabb arcát mutatta a tél, és a röpködő mínuszok mellett hó, valamint havas és ónos eső is megkeserítette az életünket. Sajnos a folytatás sem lesz szívderítő: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint december első napjaiban is folytatódik a zord, csapadékos és rendkívül hideg idő. Ma, azaz hétfőn meglehetősen eseménytelen nap elé nézünk, holnaptól azonban újra csúcsfokozatra kapcsol a tél. Nyisd meg galériánkat: máris jönnek a további részletek!

Ma az északkeleti tájakon lévő zúzmarás köd, valamint réteges felhőzet kiterjedése napközben fokozatosan csökken. Máshol a derült, napos időt követően nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb néhol fordulhat elő hószállingózás. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hegyekben viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul, a tartósabban ködös tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle
Sztárok
George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.